Ponedeljak 25.02.2019.
08:35
Tanjug, Vestionline

Novosti: Ramušu se priviđa četa Srba u vojsci

EPA//Valdrin Xhemaj
Ramuš Haradinaj

- Srbi u tzv. kosovskoj vojsci priviđaju se Ramušu Haradinaju, iz silne želje da pokaže kako je -"volja pripadnika srpskog naroda da se integriše u sve kosovske institucije neupitna, a da ucenjivanju i instrumentalizaciji Beograda dolazi kraj", kako je to napisao na svom Fejsbuk profilu - pišu "Novosti".

List prenosi izjavu predsednika opštine Novo Brdo Svetislava Ivanovića da su svi pripadnici tzv. kosovskih bezbednosnih snaga sa tog područja istupili iz te formacije još tokom prošle godine, osim dvojice ili trojice oficira.

- Prijava dvoje mladih Srba iz Gornjeg Kusca svojvrsni je trik, a sve zarad, navodnog, ekonomskog dobitka - kaže Ivanović.

I Igor Simić iz Srpske liste kaže za "Novosti" da je na poslednjem konkursu bilo svega nekoliko aplikacija iz srpske zajednice, odnosno manje od 0,1 odsto prijavljenih.

- To što neko iz Prištine koristi slabo materijalno stanje pojedinaca i ucene, ne može stvoriti ni privid demokratije i multietničnosti, kako to Haradinaj i ostali žele da prikažu - rekao je Simić.

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin rekao je za list da su "Srbi na KiM uvek bili pod pritiskom da postanu deo tzv. Kosova", a sada ih "primoravaju da postanu deo paravojske koja treba da posluži za proterivanje Srba i izazivanje sukoba s vojskom Srbije".

- Reško mi je da zamislim Srbina koji će marširati pod zastavom UČK i držati počasnu stražu ispred grobova terorista. Srbe i ne zovu u paravojsku zato što im trebaju kao vojnici i ljudi, oni su samo brojevi koji treba da posluže kao dokaz multietničnosti - rekao je Vulin.

2024 © - Vesti online