Nedelja 24.02.2019.
18:09
Vestionline

Juventus pobedio Mihajlovićevu Bolonju, ali Ronaldo nije dostigao Sinjorijev rekord (VIDEO)

Tanjug/AP
Kristijano Ronaldo na meču u Bolonji

Kristijano Ronaldo ostaje vodeći strelac italijanskog prvenstva s 19 golova. Podsetimo da mrežu nije zatresao u prve tri utakmice u crno-belom dresu (došao iz Reala prošlog leta), a dve su bile kada je Juventus igrao u gostima, protiv Kjeva i Parme. A zatim je krenula njegova serija pred publikom protivničkih timova.

Da je dao gol i Bolonji, poravnao bi se u najboljem dostignuću italijanskog fudbala. Nekadašnji napadač "azura" Đuzepe Sinjori bio je strelac na deset utakmica uzastopno u gostima 1992. i 1993. dok je igrao u Laciju. Šta tek reći za argentinskog asa Barselone Lionela Mesija, čija je takva niska 2013. bila 13 mečeva...

Juventus ubedljivo grabi ka sedmoj uzastopnoj tituli prvaka. U Bolonji je postigao 22 pobedu u 25 kola, što nikome nikada u Seriji A nije pošlo za rukom.

Mihajloviću predstoji grčevita borba za opstanak, što mu je postavljeno i kao glavni zadatak kada je nedavno preuzeo tim. U prvoj utakmici je načinjen podvig, pošto je Inter savladan u Milanu (1:0), ali u sledeća tri meča osvojen je samo bod, protiv Đenove (1:1). Još jedan poraz je iz Rima protiv Rome (2:1). Našem nekadašnjem selektoru, dakle, ni raspored nije išao naruku, ali sledi nekoliko duela sa sebi ravnima.

Dibalin pobedonosni pogodak u Bolonji

2024 © - Vesti online