Nedelja 24.02.2019.
19:15
Z. Mirković - Vesti

Pletenica okupila folkloraše

Z.Mirković
Nezaboravno veče: Srednji ansambl

Ove godine fokus je bio na učešću najmlađih ansambala, a veselje je trajalo do kasno u noć.

- Bilo je ovo lepo iskustvo, bez tenzija i takmičarskog karaktera, gde su najmlađi igrači mogli da ravnopravno stanu rame uz rame sa starijim kolegama, kao i seniorskim ansamblima, bez straha da će razlika u godinama uticati na kvalitet njihovog programa. A kao takvi, junaci među divovima pobrali su i najviše aplauza. Bilo je lepo videti razdragana i nasmejana dečja lica koja prkose svojim umećem starijim kolegama. Ovo je pravi put folklornog obrazovanja na kojem se temelji očuvanje naših kulturnih i tradicionalnih običaja - istakao je predsednik KUD Opanak Dragan Arsić.

Z. Mirković
Seniorski ansambl

Sala je bila prepuna posetilaca, koji su, kako je dodao, osim zabavnim i muzičkim programom bili oduševljeni i kulinarskim specijalitetima koje su po tradiciji pripremili roditelji. Bez roditelja, istakao je Arsić, nijedna manifestacija ne bi mogla da se lako organizuje.
Arsić je počasnim gostima, kao i društvima koja su se odazvala pozivu na druženje uručio prikladne zahvalnice, a zaslužnim članovima priznanja za pet godina vernosti KUD-u Opanak.

Dragi gosti

Učestvovali su KUD Bambi iz Beča, KUD Ostrog iz Linca, KUD Sloga iz Salcburga i Jugos iz Minhena. Bogat kulturno-umetnički program uveličali su prisustvom i predstavnici SPC, Radničke komore, kao i Socijaldemokratske partije Austrije (SPO).

2024 © - Vesti online