Nedelja 24.02.2019.
12:15
Tanjug, Vestionline

Vučić u Stalaću: Železnice su budućnost

EPA/Koca Sulejmanovic
Aleksandar Vučić

Železnice su budućnost, a i kargo i putnički saobraćaj baziracje se sve više upravo na železnicama, rekao je Vučić.

- Moraćemo, pre svega, da gradimo Koridor 10. Radili smo prugu Resnik - Valjevo, i dalje ćemo raditi prema Crnoj Gori, ali moraćemo da radimo Koridor 10, pre svega, Beorgad - Niš - rekao je Vučić.

Ukazao je da će, uz to, biti izgrađen autoput od Pojata do Preljine, što je, ističe, za žitelje tog dela zemlje spas.

- Tu ćemo da izgradimo tri industrijske zone, blizu autoputa - jednu uz Kraljevo, jednu uz Trstenik, jednu između Kruševca i Chićevca - rekao je Vučić.

Predsednik je dodao da mnogi, ne samo na srpskoj političkoj sceni, vole da kažu - galsaj za mene, biće bolje, ali da to ne ide tako, jer se sistem mora postaviti na ozbiljan i odgovoran način, i da samo uz teške mere, stvari dolaze na dobro.

Dodao je da Srbiji ekonomija raste, dok je veliki pad u industrijskoj proizvodnji u Evropi.

- Dokle god imamo pozitivni rast i suficit u budžetu moći ćemo da povećavamo penzije i plate u javnom sektoru. Za to smo se izborili teškim i odgovornim reformama koje smo sproveli pre četiri godine - rekao je Vučić.

Jedan od meštana ga je upitao za strelce, koji rade u protivrgadnoj zaštiti, a kojima, kako je rekao, država ne plaća ni penzijsko, ni socijalno osiguranje, na šta je Vučić odgovorio da će to proveriti sa ministrom poljoprivrede Branislavom Nedimovićem i da će ministar pružiti javni odgovor u narednih 48 sati.

2024 © - Vesti online