Nedelja 24.02.2019.
11:22
Vestionline

Klop: Bez pritiska, Solskjer: Vraćamo se u trku

EPA/ Peter Powell
Jirgen Klop

Ole Gunar Solskjer je preporodio Junajted svojim dolaskom na klupu i načinio ga bitnim nezgodnim protivnikom za svakog boljeplasiranog tima. Dok se domaćin vererašnje utakmice penje stepenik po stepenik, gradski rival Siti se bori sa Liverpulom  za titulu:

- Ove godine su u trci, ne postavlja se pitanje o tome, izgleda da nas čeka uzbudljiv finiš. Teško je ovde osvojiti prvenstvo, ovo je verovatno liga u kojoj se najteže osvaja titula, samo pet-šest ekipa bilo je na tronu u Premijer ligi. Lester je napravio čudo, pre njih Blekburn, ali između samo veliki klubovi - rekao je Solšer i dodao:

- Siguran sam da su u Liverpulu pod većim pritiskom svake sezone, ali moramo i mi da se setimo da nekoliko godina nismo osvojili titulu. Moramo da se vratimo u trku, ne bih voleo da ovaj klub bude zadovoljan samo time da bude među četiri, opasnije je prenisko ciljati i ostvariti cilj nego biti ambiciozniji i ne ostvariti ga.

Suparnik na drugoj strani je Nemac Jirgen Klop, koji posle uspeha sa Borusijom želi Redsima da donese prvu prvenstvenu titulu od 1990. godine.

- Svi znaju da je utakmica između Liverpula i Mančester Junajteda jedna od najvećih u svetu fudbala. Moramo da se pripremimo na to. Iskreno, mislim da smo u dobroj formu. Imali smo problema pre dve ili tri nedelje kada smo vezali dva remija. Međutim, imamo priliku da odigramo odlično u završnici prvenstva - uveren je Klop.

- Ne smemo da stavljamo previše pritiska na sebe. Ne smemo da razmišljamo o porazu. I da izgubimo, i dalje ćemo imati isti broj bodova kao Siti. To je najgore što može da se dogodi. Ako budemo 100 odsto spremni, onda imamo šansu. Dovoljno smo snažni da moraju da nas poštuju.

Liverpul je sa 3:1 pobedio Junajted na Enfildu u prvom ligaškom susretu ove sezone. 

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо
2024 © - Vesti online