Subota 23.02.2019.
14:35
Tanjug, Vestionline

Skot ponovo kritikuje Srbiju: Izabrali ste Madurovu stranu

Tanjug
Kajl Skot

Skot je to rekao za današnji "Blic" reagujući na stav ministra spoljnih poslova Ivice Dačića, koji je rekao da su SAD na pogrešnoj strani istorije kada daje podršku tzv. Kosovu.

Skot je istakao da je Dačić u pravu jer su, kako kaže, sve zemlje slobodne da izaberu prirodu svojih odnosa sa drugim zemljama, kao i da je Srbija izabrala da stane na stranu Madura.

- Madurov režim je zemlju bogatu naftom pretvorio u krajnje siromašnu. Kontrolisano trošenje i nedostatak hrane su prisutni širom zemlje, a prema studijama rađenim u Venecueli, 64 procenta građana ove zemlje je u proseku izgubilo 11 kilograma u težini za samo godinu dana - rekao je Skot.

Naveo je da je hiperinflacija dostigla milion odsto i dodao da je "tri miliona građana Venecuele napustilo zemlju iz očaja, dok Madurov režim opstaje na vlasti gušeći masovne proteste i odbijajući da dozvoli da humanitarna pomoć uđe u zemlju".

- SAD stoje uz većinu zemalja Južne Amerike, većinu zemalja Evropske unije i većinu suseda Srbije, i podržavaju privremenog predsednika, odnosno demokratski izabranog predsednika parlamenta Huana Gaida i narod Venecuele u njihovom nastojanju da što je pre moguće ponovo uspostave ustavni poredak i demokratiju u svojoj zemlji kroz slobodne i fer izbore - rekao je Skot.

Dačić je nedavno reagovao na Skotovu izjavu da je "Srbija na pogrešnoj strani istorije" i rekao da su "Amerikanci na pogrešnoj strani jer je Srbija bila na njihovoj strani u oba svetska rata, a da su oni izabrali one protiv kojih su se borili u oba rata".

2024 © - Vesti online