Subota 23.02.2019.
10:01
Vestionline

I to je rodoljublje: Omaž Putinu na srednjem prstu rukavice ruskog nordijca (FOTO)

Internet
Vitalij Ivanov ovako iskazuje rodoljublje

Vitalij Ivanov (20) važi za jednog od najboljih ruskih takmičara u tzv. severnoj kombinaciji koja se sastoji od skijaških skokova i nordijskog skijanja, ali je na Svetskom šampionatu zauzeo tek 37. mesto. Pažnju, dakle, nije zavredeo rezultatom, ali je izbio u glavni plan čim je ušao u televizijski kadar.

Na svojoj levoj žutoj rukavici i to na srednjem prstu, napisao je inicijale (od Vladimir Vladimirovič) i prezime (Putin) ruskog predsednika. Neko je možda u tome video sarkazam, jer je srednji prst simbol nepristojnog gesta, ali ruski takmičar to drugačije objašnjava.

- Samo je moja odluka da učinim to tako. Srednji prst sam izabrao zato što je najduži i ima najviše mesta za pisanje, a na snimku je ispalo kao nesrećna okolnost, bez ikakvih konotacija. Ja uvažavam svog predsednika. Želeo sam svima da pokažem koliko volim Rusiju. Nikakve politike tu nije bilo. Naravno, to više neću da ponovim - rekao je Ivanov.

Međunarodna federacija skijaških sportova ga je ukorila, ali mu rezultat nije poništila. 

- Rekli su mi da je veličina napisa mimo propisa i da je takva dozvoljena na dlanu, s unutrašnje strane rukavica. Pamtiću ovo kao anegdotu celog života. 

Trener ruske reprezentacije Aleksandar Svjatov je uzeo svog takmičara u zaštitu.

- Ima moju punu podršku. Da je Amerikanac napisao "Tramp" ili Nemac "Merkel", ništa im se ne bi dogodilo, a mi smo pod uvek pod najvećom lupom zbog Putina. Mi se ponosimo svojom zemljom i svojim predsednikom. To što je Ivanov pokazao srednji prst nema nikakav negativni kontekst.

Internet
Ivanov u televizijskom kadru posle slabog skoka od 108 metara (pobednik 130.5)
Internet
 
2024 © - Vesti online