Petak 22.02.2019.
23:24
Vestionline

Pjontek kao Birof `98 (VIDEO)

Tanjug/AP
Pjontek se snašao da nadmudri i odbranu Empolija

U prvoj utakmici 25. kola Serije A "rosoneri" su na San Siru savladali Empoli s 3:0. Gosti su odoleli u prvom poluvremenu, ali im je bravu otključao Kšištof Pjontek u 49. minutu. Njemu je to bio već sedmi pogodak u Milanovom timu u koji je stigao u minulom zimskom prelaznom roku iz Đenove.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Piatek está cheirando a gol#piatek #milan #calcio #goals #interdemilao #golazo

A post shared by Várzea FC (varzeafutclub) on Feb 22, 2019 at 2:10pm PST

Odigrao je pet mečeva, a samo na debiju, kada su Milan i Napoli podelili bodove (0:0), ušao je u igru kao rezerva. Već kroz tri dana, na istom mestu, protiv istog rivala, odveo je "rosonere" u polufinale nacionalnog kupa pošto je dao oba gola za pobedu s 2:0. 

Sledeće četiri utakmice u prvenstvu krenuo je od početka. Na svakoj je zatresao mrežu, Atalantinu u Bergamu u minulom kolu i dvaput, a s pogotkom i protiv Empolija s ukupno 18 golova primakao se portugalskom asu Kristijanu Ronaldu, najsjajnijoj Juventusovoj zvezdi, koji je na čelu liste strelaca s 19. Stara dama je u nedelju gost Bolonje na čijoj je klupi odnedavno Siniša Mihajlović sa zadatkom da joj sačuva mesto u najboljem društvu italijanskog fudbala. 

Poslednji Milanov igrač koji je bio strelac na prve četiri ligaške utakmice koje je počeo od 1. minuta bio je nemački napadač Oliver Birof, u septembru i oktobru 1998. Među "rosonere" je stigao tog leta iz Udinezea. Prethodno je s reprezentacijom bio učesnik Mundijala u Francuskoj. Pamtimo ga po izjednačujućem golu u 80. minutu protiv Jugoslavije, koja je vodila s 2:0.  

Golove protiv Empolija dali su i igrač iz Obale Slonovače Frank Kesi u 51. minutu i Španac Samu Kastiljeho u 67. Za goste je ceo meč odigrao Rade Krunić, koji je u našoj ligi igrao za Donji Srem i Borac iz Čačka.

2024 © - Vesti online