Petak 22.02.2019.
10:35
Vestionline,Tanjug

Vidić: Solskjerov Junajted sjajan, da nastavi još dugo...

EPA/ROBERT GHEMENT
Nemanja Vidić je u Junajtedu osvojio 15 trofeja

Solskjer je došao u Mančester prošlog decembra umesto smenjenog Žozea Murinja u dogovoru do kraja sezone, osvojio je 25 od mogućih 27 bodova u Premijer ligi i odmah sve oduševio, pa i nekadašnjeg srpskog reprezentativca.

- Junajted je uvek težio najboljem mogućem rešenju na klupi. Neki nisu dobro prošli, poput van Gala i Murinja, navijači su više očekivali od njih jer su vrhunski menadžeri. Za mene je Murinjo jedan od najboljih menadžera u poslednjih 40 godina, ali se jednostavno nije poklopilo. Sada Ole radi sjajan posao, poznaje klub i istoriju, napravio je pozitivnu atmosferu i pokazao da zna sa igračima - rekao je Vidić za Omnisport.

Vidić dodaje da je Norvežanin baš ono što je potrebno Junajtedu u ovom trenutku.

- Znam Oleov karakter, imao je uspehe u Norveškoj za kratko vreme. I u Engleskoj je uradio fantastičan posao, a mnogi su se pitali šta može da uradi. Doneo je rezultate, Junajted igra dobar fudbal i mislim da nijedan drugi menadžer ne bi bolje od njega učinio".

Prema njegovim rečima vezista Junajteda Pol Pogba može jednog dana da postane najbolji fudbaler sveta.

- Pogba je pravi primer lidera. Vrhunski je igrač, talentovan i sve to pokazuje na terenu. Ako nastavi u ovom ritmu može da teži i ka individualnim nagradama, možda i da bude najbolji na svetu - zaključio je Vidić, koji je kratko bio saigrač sa Pogbom u Mančesteru.

2024 © - Vesti online