Četvrtak 21.02.2019.
18:00
K. Nedeljković - Vesti - Foto: Vesti

Hvala, dobri Damnjanovići!

Vesti
Samo godine prohujale: Slavica Devedžić sa decom pre šest godina

Njih šestoro (budući da se najstarija ćerka udala) i dalje živi od socijalne pomoći, jedinog mesečnog prihoda. Zato ne čudi što životna borba Slavice Devedžić, koja je postala simbol za žene sa Kosova slične sudbine, ne može da ostavi ravnodušnim Damnjanoviće, koji je godinama ne zaboravljaju i trude se da je povremeno obraduju.

- Prosto ne mogu da poverujem da su nas se ti dobri ljudi ponovo setili. Ovo nije prvi put da nam Damnjanovići priređuju više nego prijatno iznenađenje. Time su moje poštovanje i zahvalnost toj porodici iz Australije veće. Molim vas da im se u moje ime mnogo zahvalite, kao i u ime moje dečice. Želim im svako dobro od Gospoda. Mnogo su nas obradovali - rekla je u dahu majka Slavica, koja će donaciju najvećim delom utrošiti za potrebe dece.

Dodaje i da se kod njih ništa nije promenilo. Samo su godine prohujale, pa je i tako najmlađi Antonije sada već šesti razred osnovne škole.
- Marija je laborant i na drugoj godini fakulteta u Mitrovici, a Biljana, Aleksandra i Irina u srednjoj školi. Osim toga, ništa novo nema. Nadamo se da će ova kućica u kojoj živimo postati naša i to je to. Posla nema ni za lek, ali nas bar ovde niko ne dira. Imamo kakav-takav dom i to je opet na oskudicu značajna sigurnost - rekla je Slavica, zamolivši da pozdravimo sve ljude dobre volje koji su mislili na njih i pomagali onda kada im je bilo najteže.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

2024 © - Vesti online