Sreda 20.02.2019.
14:00
D. Timarac

Za bolje veze sa zajednicom i maticom

D. Timarac
Bogata trpeza: Članovi i prijatelji su uživali u ukusnim lovačkim specijalitetima

Prisutnima se uz reči dobrodošlice obratio Radovan Đuričić, član lovačkog društva "Zastava".

- Pozdravljam vas sve i hvala što ste se odazvali našem pozivu. Hvala i upravi Sportskog kluba Bonirig, Fudbalskom klubu Beli Orlovi, Pokretu četnika, Udruženju Slavonaca i svima ostalima koji su se odazvali na banket "Zastave" - poručio je Đuričić.

Prolazeći kroz kratak istorijat "Zastave", Đuričić je pozdravio i sve članove uprave koji su nesebično pomogli da se klub stvori i traje kroz uspešan rad.
- Tokom večeri imaćete priliku na ekranu pogledate video zapise koji će vam približiti naše dane provedene u lovu. Imajući u vidu da smo došli sa područja gde je lov veoma zastupljen, jasno je koliko nama znači ova organizacija. Takođe, treba istraći i da su mnogi lovci koji su po dolasku u Australiju došli na ideju da osnuju lovačko društvo i učinili velike napore da obezbede pravne uslove za izdavanje dozvola za oružje kao dozvola za lov.

Đuričić je obavestio okupljene da se uskoro očekuje upis jubilarnog, hiljaditog člana, kao i da je uspostavljena saradnja sa maticom.
- Naročito smo ponosni što je naše lovačko udruženje multietnička i neprofitabilna organizacija. Takođe, raduje i što smo sve brojniji i očekujemo da ćemo uskoro imati preko hiljadu članova. Nedavno smo uspostavili i kontakt sa fabrikom oružja "Zastava" iz Kragujevca, sa kojom smo počeli saradnju i uvoz lovačkog oružja za naše članove. Verujemo da ćemo tako bar malo moći da pomognemo i srpskoj privredi - kazao je Đuričić.

O novostima u klubu za "Vesti" je govorio predsednik "Zastave" Milan Kalinić.
- Imamo lepe planove na širenju delatnosti,uskoro bi trebalo da otvorimo i "Pištolj klub", pa koristim ovu priliku da najavim ljubiteljima tog sporta da mogu polagati ispit i postati članovi kluba Zastava. U svom dosadašnjem radu uspeli smo da postanemo jedna od vodećih organizacija u Novom Južnom Velsu po pitanju izdavanja potrebne dokumentacije vezano za lovački sport - istakao je Kalinić.

Otvoreni za saradnju sa svima

Znatiželja za uspesima kluba i samog rada u njemu odvela nas je do jednog od osnivača "Zastave" Damira Javora.
- Zadovoljan sam jer rastemo kao udruženje, imamo sve više članova, a siguran sam da će ih biti još. Želja nam je da sa našom crkvom i mnogim srpskim organizacijama i udruženjima očuvamo našu tradiciju i zajednicu i da unapredimo život Srba u Australiji. Zato smo otvoreni za saradnju sa svima i na svim nivoima - poručio je Javor.

2020 © - Vesti online