Sreda 20.02.2019.
11:53
Vestionline

Staniša Mandić u Zrinjskom kod Blaža Sliškovića

facebook.com/hsk.zrinjski
Mandiću mostarski klub poželeo dobrodošlicu

U minulom zimskom prelaznom roku desni bek Milan Gajić (23) prešao je iz Bordoa u Zvezdu. Taj transfer je našoj javnosti osvežio sećanje na podvig pre nepune četiri godine kada su omladinci, predvođeni selektorom Veljkom Paunovićem, postali svetski prvaci za svoj uzrast, a Gajić je bio jedan od značajnih u tom timu. 

Nije dugo prošlo, a opet imamo sentimentalnu vezu s trijumfom na Novom Zelandu. Siniša Mandić (24), strelac u 70. minutu finalne utakmice s favoritima Brazilcima (tri minuta kasnije izjednačio je Andreas Pereira, a titulu nam je doneo Nemanja Maksimović u 118. minutu), odlučio se da nastavi karijeru u Zrinjskom. Inače je došao na pozajmicu iz norveškog Sogndala, u koji je prešao iz Čukaričkog prošlog leta.

- Smatram da je Zrinjski pravi klub za mene u ovom trenutku. Nisam se dvoumio kad se pojavila mogućnost da dođem u Mostar jer sam došao u redove prvaka, najboljeg tima u BiH, koji se i ove sezone bori za titulu - rekao je Mandić, koji je posle iskustva u omladincima Srbije igrao u mladoj reprezentaciji Crne Gore i četiri puta u njenom seniorskom timu, budući i da je rođen u Herceg Novom.

Posle 19 kola u prvenstvu BiH Zrinjski je drugi. Ima pet bodova manje od vodećeg Sarajeva. Trener mu je nekadašnji jugoslovenski reprezentativac Blaž Slišković (59), jedna od legendi splitskog Hajduka.

U Zrinjskom su četiri igrača koji imaju i srpsko državljanstvo. Slobodan Jakoviljević (29), rođen u Prištini, igra standardno u odbrani, vezista je Miloš Filipović (29), rođen u Kosovskoj Mitrovici, napadač Miloš Aćimović (21), rođen u Trebinju, a rođeni Zadranin Dalibor Veselinović (31), koji je u zenitu karijere bio među zapaženijim napadačima u belgijskom fudbalu, stigao je na početku sezone. 

2024 © - Vesti online