Utorak 19.02.2019.
18:09
Vestionline

Još jednom ubedljivo protiv Rumuna

twitter.com/WaterpoloSerbia
S meča Srbija - Rumunija u Subotici

Olimpijski pobednik, iako su priliku dobili igrači koji nisu okosnica, bio je mnogo bolji od komšija. Selektor Dejan Savić je dao priliku i debitantima Petru Velkiću, centru Šapca, i Marku Radoviću, levaku Crvene zvezde, a od proverenih snaga tu su bili golman Gojko Pijetlović i Dušan Mandić, koji je proglašen za najboljeg igrača utakmice, a s tri gola je bio i najefikasniji. Priznanje mu je dodelio rvač Davor Štefanek, koji je i rođen u Subotici.

Srbija: G.Pijetlović, Mandić 3, Tankosić, Radović, Lazić 1, Tomić, Drašović 2, Lukić 2, Janković 2, Vučinić 1, Stojanović 1, Velkić 1, Dobožanov. Selektor: Savić.

Rumunija: Cik, Vančik, Gergeljfi, George 2, Fulea, Đorđesku, Priotesa 1, Dragomiresku 1, Kalin, Oanta 1, Sabo 1, Antipa, Abrudan. Selektor: Jordake.

U poslednjem kolu Srbija je 12. marta u Sisku gost Hrvatske, treće reprezentacije u grupi. Evropa kup je kvalifikaciono takmičenje za završni turnir Svetske lige koji će se igrati u Beogradu od 18. do 23. juna. Pošto smo domaćini, imamo obezbeđeno mesto. Pobednik ide na Olimpijske igre u Tokiju dogodine.

Prethodni rezultati: Hrvatska - Rumunija 17:4, Rumunija - Srbija 6:13, Srbija - Hrvatska 11:9, Rumunija - Hrvatska 7:11. 

2024 © - Vesti online