Utorak 19.02.2019.
17:32
Vestionline

Prosinečki se odrekao Vranješa

EPA/Christian Hofer
Vranješ u trku da odnese loptu ispred austrijskog reprezentativca Alabe

- Sam je sebe diskvalifikovao iz reprezentacije. Reprezentativac jedne zemlje, tako i Bosne i Hercegovine, mora se dokazivati na terenu i van njega. Žao mi je, ali tako je. I Savez je reagovao i osudio njegove postupke pre izvesnog vremena. Vranješ je ušao u sukob s navijačima, tetovaža, afere... Ne, to tako ne ide. Svi moramo biti u službi reprezentacije i države, podređeni cilju, plasmanu na Evropsko prvenstvo. Nikakvi, ni najmanji problemi u ekipi i oko nje nam nisu potrebni - kategoričan je Prosinečki.

Vranješ, koji ima 29 godina, rođen je u Banjaluci, a igra u odbrani, poslednjih nekoliko godina je na udaru "BH fanatikosa", najvatrenijih bosanskih navijača, pre svega zbog tetoviranja mape Republike Srpske i četničkog vojvode Momčića Đujića. Iako je kasnije prekrio te tetovaže, nastavio je s kontroverznim ponašanjem, a kap koja je prelila čašu bila je nedavna afera sa srpskom pevačicom Jelenom Karleušom, suprugom bivšeg reprezentativca Srbije Duška Tošića. 

- Istina, imaćemo problema zbog toga. Vranješ je igrao veoma dobro u proteklom periodu i moraćemo tražiti rešenje na desnom beku. Nadam se da ćemo uspeti što pre da nađemo adekvatnu zamenu, da će igrači koji bi mogli da konkurišu na toj poziciji biti u takmičarskoj formi - zaključio je Žuti. 

Vranješ, sada član Anderlehta, za reprezentaciju Bosne debitovao 2010. Ukupno je igrao 38 utakmica. Poslednji put je u timu bio na meču sa Austrijom u Ligi nacija 15. novembra prošle godine. 

2024 © - Vesti online