Sreda 20.02.2019.
00:30
Vestionline

Lokne vole morsku so

pixabay.com
Foto: Ilustracija

Loknasta kosa ima tendenciju da bude suva i sklona je kidanju mnogo više od ravne. Koristite šampone i pakovanja, kao i balzame za oštećenu kosu. U situaciji kada osetite da vam je kosa veoma suva, preporučuje se dubinski tretman balzamom. To znači da ćete regenerator držati na glavi duže nego obično.

Pre nego krenete da se tuširate, nanesite balzam i pokrijte kosu kapom ili peškirom. Kad završite tuširanje, regenerator dobro isprati kao i obično. Kada imate vremena, nanesite balzam i ostavite da odstoji nekoliko sati.

Kod nege kovrdžave kose, veoma je bitno da odredite koliko često joj je potrebno pranje. Ne treba preterivati, pogotovo sa čestim šamponiranjem. Dva puta nedeljno je sasvim dovoljno.

Važno je voditi računa i o temperaturi vode. Pretopla voda ne prija kovrdžama i oštećuje ih, pa je najbolje da koristite mlaku vodu.

Kada je sušenje lokni u pitanju, pokušajte da izbegnete fen, a ne preporučuje se ni trljanje peškirom. Najbolje je upotrebiti pamučnu majicu kako biste pokupili višak vode nakon pranja.
Slana voda je vaš prijatelj ukoliko imate talase u kosi. To je jedan od razloga zašto na moru kovrdže izgledaju najbolje.

Pomešajte morsku so sa šamponom u posebnoj bočici i time operite kosu. Možete i u posebnoj bočici sa raspršivačem pomešati 2 dl vode sa 3 kašike morske soli i poprskati svoje vlasi, pa pustiti da se osuši prirodno. Bićete oduševljeni efektom.

Krema za lice neguje talase

Ako primetite da su krajevi kose veoma suvi, možete se poslužiti i hidratantnom kremom za lice. U manjoj količini naneti na oštećene delove kose. Ponavljati postupak nekoliko dana zaredom, i ubrzo ćete primetiti napredak.

Pivom do lepše frizure

Ako želite prirodan preparat za kosu, pivo je pravi izbor. Ono u sebi sadrži magnezijum i kalijum, kao i vitamin B koji daje prirodan sjaj. Najbolje je korisrtiti pivo koje je otvoreno pre nekoliko dana. Kosu prelijte mlakim pivom nakon pranja, i sušite difuzorom. Kosa neće biti slepljena i dobićete veći volumen.

2024 © - Vesti online