Ponedeljak 18.02.2019.
14:15
Vestionline, Tanjug

Koka Kola preuzima Bambi

pixabay.com
Foto: Ilustracija

Kako prenosi "Blic" akvizicija ostaje podložna uobičajenim uslovima i odobrenjima nadležnih organa zbog čega se očekuje da će sam proces biti okončan u drugom kvartalu 2019. godine.

Izvršni direktor kompanije Coca-Cola HBC AG Zoran Bogdanović izjavio je da ta akvizicija predstavlja izvrsnu priliku za stvaranje dodatne vrednosti za kompaniju, kupce i akcionare. 

- U naš postojeći portfolio vodećih brendova napitaka dodaćemo potrošačima dobro poznate, komplementare brendove, kao i inovativne veštine i znanja. Ovo će dodatno ojačati našu relevantnost na tržištu i odnos sa kupcima i dati nam mogućnost da povećamo svoje prisustvo u ključnim prilikama za konzumaciju, kao što su početak dana, konzumacija u pokretu i užina i osveženje kod kuće - rekao je Bogdanović.

Iz te kompanije dodaju da je značajna vrednost kompanije Bambi to što ima jaku distributivnu mrežu, uključujući rashladnu distribuciju u strateškim važnim kanalima.

Kako je rekao generalni direktor kompanije Coca-Cola HBS Srbija i Crna Gora Svetoslav Atanasov akvizicija je potvrda da je Srbija vrlo atraktivno odredište za strane investicije, ali i dokaz odlučnosti kompanije, Coca-Cola HBC Srbija, da ostane integralni deo lokalne zajednice u kojoj posluje.

- Siguran sam da će naši globalni brendovi, znanje stečeno na brojnim tržištima, kao i posvećenost lokalnoj zajednici, udruženi sa Bambijevim vodećim brendovima na tržištu konditorskih proizvoda, biti prava dobitna kombinacija - rekao je Atanasov.

2024 © - Vesti online