Ponedeljak 18.02.2019.
15:00
D. Timarac - Vesti

Saradnja Konzulata i zajednice

D. Timarac
Konzuli, domaćini i folkloraši

- U ime gospodina Špadijera i u moje ime želim da se zahvalim svima iz ovog kluba na velikoj podršci koju ste nam pružili prethodnih dana jer ovo je već treća manifestacija kojom obeležavamo Dan državnosti ovde u Sidneju, u kojoj i vi aktivno učestvujete. Nadam se da će se naša saradnja nastaviti i dalje i da će ovaj klub nastaviti ovu tradiciju - istakao je generalni konzul Srbije Branko Radošević.

Na svečanosti je bilo reči o ulozi Svetog Save u Srpstvu, te da nije slučajno što ovaj klub nosi njegovo ime. Zatim je član lokalnje pozorišne grupe "Pilipenda" Dule Timarac govorio pesmu Dobrice Erića "Svi moji preci", koja je svojom prigodom danu koji se proslavlja lepo primljena od prisutnih i nagrađena aplauzom.

D. Timarac
Folklorna grupa "Dušan Silni"

Prisutnima se obratio i predsednik Kluba Dragan Milovanović.

- U ime Srpskog Kulturnog kluba "Sveti Sava" zahvaljujem se konzulima što su nam uveličavali slavlje prisustvom, kao i na priznanju koje su nam odali za naše učešće u proslavi Dana državnosti. Nije nam bilo teško da damo doprinos i želeli smo da svim gostima iz drugih zemalja pružimo užitak u našoj tradicionalnoj kuhinji koju smo pripremali za ovu priliku - kazao je Milovanović.

On je u nastavku obraćanja govorio o istorijatu praznika, a zatim je nastupila folklorna grupa "Dušan Silni", koja je pod rukovodstvom koreografa Dragana Đorđevića odigrala splet kola i igara. Program je nastavljen veselim pesmama muzičkog orkestra i pevačice Dragane, a mnoge zvanice su odigrale i kolo.

2024 © - Vesti online