Utorak 19.02.2019.
01:30
telegraf.rs, Vestionline

Kokosovo ulje u službi lepote: Odličan borac protiv strija, zanoktica i suve kože

pixabay.com
Foto: Ilustracija

Ovo ulje je zamena za brojne preparate za negu, a preporučuju ga mnoge kozmetičarke. Kokosovo ulje može da zameniti običnu kremu ili losion za telo tako što se nanese na suvu ili vlažnu kožu, razmaže i pusti se da ga koža upije. Najbolje ga je koristiti čistog, jer u kupovnim losionima ima dosta štetnih sastojaka koji štete koži.

Ako želite da skinete šminku, učinite to tako što ćete na lice naneti ulje i odmah ga isprati kako ne bi začepilo pore. Ukoliko ga kombinujete sa sodom bikarbonom, dobićete piling za čišćenje kože. S druge strane, piling za telo možete napraviti od šećera i soli, dokle god u miks dodajete pet puta više ulja od količine soli.

Čisto ulje koristite kao masku za kosu tako što ćete na kosu pre pranja naneti kašikicu ulja, ostaviti da deluje pola sata i zatim oprati kosu. Ono pomaže i kod ispucalih vrhova.

Ukoliko želite mirišljavu kupku, ubacite deset kapi eteričnog ulja narandže sa dve kašike kokosovog ulja. Ova kupka može pomoći suvoj i dehidriranoj koži. Možete ga nanositi na suve pete ili stopala pre spavanja, utrljati na nokte kako bi nahranilo nokte i uklonilo zanoktice te koristiti za prevenciju strija.

2024 © - Vesti online