Nedelja 17.02.2019.
23:49
Vestionline, Tanjug

"Čudovište” upozorava Holanđane da se pripreme za Bregzit

pixabay.com
Foto: Ilustracija

Holandska vlada je, naime, objavila na svom nalogu na Tviteru fotografije na kojima je prikazano plavo, čupavo čudovište koje predstavlja Bregzit.

"Nemojte da vam Bregzit stane na put!", napisao je Blok uz fotografiju, koju je podelio na Tviteru. 

On je istovremeno podelio link do zvaničnog sajta vlade, na kojem se nalaze informacije o mogućem uticaju izlaska Velike Britanije iz EU na holandske firme. 

Premijer Holandije Mark Rut upozorio je da bi izlazak Britanije bez dogovora bio poguban po britansku privredu. 

Ipak, ističe Bi-Bi-Si, vlada je saopštila da bi Holandija mogla da ima određene koristi od izlaska Britanije iz Evropske unije. 

Kako se navodi, prošle godine, baš zbog Bregzita, povećan je broj stranih investicija u Holandiju, a porastao je i broj kompanija koje su sedišta iz Velike Britanije preselile u Holandiju.

Holandija i Velika Britanija su bliski trgovinski partneri i holandski zvaničnici smatraju da bi Bregzit mogao da bude ozbiljan korak unazad. 

Sve su češće spekulacije da bi Velika Britanija mogla da napusti Evropsku uniju 29. marta bez ikakvog dogovora, što većina smatra najgorim mogućim scenariom. 

Upozorenja stižu i iz holandskih bolnica - u slučaju Bregzita bez dogovora, u Holandiji bi mogla da nastane nestašica lekova. 

"Čupavo čudovište predstavlja pokušaj holandske vlade da rastera tamne oblake Bregzita. Makar u Holandiji", zaključuje Bi-Bi-Si. 

2024 © - Vesti online