Nedelja 17.02.2019.
23:16
Vestionline, Tanjug

Mediji u regionu o pogibiji Šabana Šaulića

Z. K. Munja
 

Sarajevski portal Klix.ba piše da je vest o smrti kralja narodne muzike Šabana Šaulića neverovatnom brzinom odjeknula u svim državama bivše Jugoslavije, ostavljajući mnogobrojne poštovaoce njegove muzike u neverici.

"Tokom pet decenije uspešne karijere Šaban Šaulić je u istoriji narodne muzike ostavio neizbrisiv trag, a njegove pesme simbol su jednog vremena i deo muzičke antologije ovog područja. Zbog izuzetnih glasovnih mogućnosti publika i kritičari prozvali su ga kraljem narodne muzike tvrdeći da ne postoji pesma koju Šaban ne može otpevati", naveo je Klix.ba u jednom od nekoliko tekstova.

Banjalučke Nezavisne, navodeći detalje o tragičnoj nesreći, prenosi bolna reagovanja više Šabanovih kolega i koleginica, među kojima i Halida Bešlića.

Agencija Hina prenela je da je tokom bogate karijere i hiljada nastupa na estradi, od publike i medija dobio nadimak "kralj narodne muzike", kao i da je radio i kao muzički producent.

Hrvatski portal Index.hr ističe da je "kralj narodne muzike" brojnim hitovima ostavio veliki trag na balkanskoj sceni i navodi spisak 10 pesama po kojima će Šaulić zauzvek ostati upamćen, među kojima su: "Dođi da ostarimo zajedno", "Žal", "S namerom dođoh u veliki grad" i druge.

Svi mediji objavili i pevačevu biografiju, a "Oslobođenje" je objavilo i detalje iz njegovog detinjstva u Bijeljini. 

"U 68. godini života danas nas je napustio kralj narodne muzike Šaban Šaulic. Ova legenda narodne muzike više puta izbegla smrt u toku karijere, ali saobraćajna nesreća u Nemačkoj bila je kobna", objavila je BN TV.

Vest o pogibiji Šaulića prenele su i bugarska agencija BTA, makedonska MIA, kao i Fena

Pročitajte još: 

Muškarac koji je izazvao nesreću u kojoj je poginuo Šaban Šaulić ima najlakše povrede od svih

Želeo je žarko da stigne kući: To je bio strahovit sudar

Ona je napravila poslednju fotografiju sa Šabanom Šaulićem (FOTO)

Ovo su poslednje reči Šabana Šaulića javno upućene ženi Gordani

Bio je beskrajno ponosan na nju: Ilda Šaulić je bila Šabanova mezimica

2024 © - Vesti online