Nedelja 17.02.2019.
17:15
S. Dančuo

Čikago: Obeleženo rađanje moderne Srbije

S. Dančuo
Gosti u konzulatu u Čikagu

- Veoma cenimo podršku Vlade SAD i američkog naroda Srbiji, posebno našem procesu integracije u Evropsku uniju. Naš strateški cilj je da budemo deo evropske porodice. Srbija je u potpunosti posvećena dobrim bilateralnim odnosima sa SAD, kao i miru i stabilnosti u regionu i dijalogu o Kosovu i Metohiji - istakao je on.

S. Dančuo
Konzul Radulović sa predstavnicima srpske zajednice

Prijemu su prisustvovali predstavnici administracije grada Čikaga, američke savezne države Ilinois i regionalnih kancelarija američkih federalnih organa, veliki broj članova konzularnog kora sa sedištem u Čikagu, kao i predstavnici srpske zajednice, Srpske pravoslavne crkve, srpskih organizacija i udrženja, srpskih medija i ugledni pojedinci srpske zajednice u ovom delu Amerike.
Konzul Radulović je istakao da je Srbija ponosna na veliku srpsku zajednicu u Čikagu i na njen doprinos u razvoju dobrih odnosa dveju zemalja.

Gradonačelnik Čikaga Ram Emenuel je u svojoj čestitki napisao da srpska zajednica u Čikagu igra značajnu ulogu u bogatoj etničkoj i kulturnoj raznolikosti grada. On je podsetio na istoriju prijateljstva i saradnje i na bliske odnose gradova pobratima Čikaga i Beograda.

S. Dančuo
Pevale himne: Pevačka grupa Oko sokolovo

Članice pevačke grupe Oko sokolovo iz Čikaga intonirale su srpsku i američku himnu, a gostima su predstavljeni srpski specijaliteti i pića.

 

2024 © - Vesti online