Subota 16.02.2019.
08:45
Vestionline

Vučić: Niko više ne zna šta Albanci hoće, osim da im Srbija sve da

Tanjug
Aleksandar Vučić

- Ni sam više ne razumem šta je politika Albanaca - rekao je Vučić sinoć u Minhenu. Kako je rekao, plaši se da Albanci nemaju dodira sa realnošću i ne razumeju baš šta se zbiva u regionu i svetu.

- To je ono što me prirodno plaši. Svaki dan, kada im čitam izjave, ne znam šta im je politika, za šta se zalažu i šta hoće. Niko ne zna. Osim što znamo da hoće da Srbija uradi sve što nije realno i  moguće da uradi, da bi oni bili srećni i zadovoljni - rekao je Vučić posle razgovora sa nemačkim ministrom spoljnih poslova Haikom Masom.

Istakao je da Nemačka ima drugačiji stav od Srbije, jer je priznala Kosovo, zbog čega je pozicija Srbije teška i gotovo nemoguća u razgovorima.

- Treba da izvedete čudo, da bi vas čuli i saslušali. Hvala Nemcima što hoće da nas saslušaju. I kada oni govore o promeni granice, pričaju o promeni granice nezavisnog Kosova koju ne dozvoljavaju - istakao je Vučić i dodao da je dobro što sada hoće da saslušaju i Srbiju.

On kaže da i Priština mora da razume da je to što pričaju da su to pusti snovi, da moraju da malo spuste svoje zahteve, da ozbiljno razmisle o tome i da dođu na razgovore spremni na ustupke i postizanje kompromisnog rešenjenja.

- A ne nešto što bi njih zadovoljilo, a Srbiju ponizilo. Jer, ako misle Srbiju da unize, to se neće dogoditi. Ne želim da pričam o nečijoj snazi... ona se ne meri ni kilogramima, ni brojem pušaka, već pozicijom u svetu, snagom ekonomije - rekao je Vučić.

2024 © - Vesti online