Petak 15.02.2019.
19:03 >> 21:51h
Vestionline

Borac se "uplašio" pobede, Mega u polufinalu

kss.rs
Branislav Ratkovica, polaže pored nekoliko igrača Borca

Košarkaši Borca su na polovini treće četvrtine imali +18 (52:34) ali nisu uspeli da održe prednost i naprave veliko iznenađenje prolaskom u polufinale kupa.

Čačani su vodili tokom čitavog meča i u poslednju četvrtinu su ušli sa čak 13 poena prednosti (58:45), ali nisu izdržali... Potpuno su potonuli u poslednjoj četvrtini koju su izgubili sa 26:11.

Kada su u pitanju čačanski košarkaši onda se danas sigurno istorija ponovila. Na prošlogodišnjem kupu su vodili tokom čitave utakmice protiv Crvene zvezde, koja ih je tada nadigrala tek u produžetku...

Sreća je opet Čačanima okrenula leđa, ili je ta sreća ipak trebala još malo da se zasluži!?

Luka Ašćerić promašio je 15 sekundi pre kraja dva slobodna bacanja pri rezultatu 72:69, plejmejker Čačara Ilija Đoković preuzeo je loptu i ipak odabrao brzopleto rešenje - šut za tri preko ruke, iz trka... Nije dobacio ni do obruča!

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Mišković sa 17 poena, Ašćerić je ubacio 15 ali je imao i pet skokova i šest asistencija, Fundić koji je ostvario učinak od 14 poena i sedam skokova. U poraženom timu Ilija Đoković postigao je 23, dok je Radovan Đoković meč završio sa 17.

Mega u polufinalu čeka boljeg iz duela Crvene zvezde i Dinamika, dok se u prvom sastaju Partizan i FMP.

Polufinala su na programu su u subotu od 17 i 21 čas, dok je finalni meč zakazan za 17 u nedelju, ali je prema nezvaničnim informacijama biće pomeren na 19 časova.

2024 © - Vesti online