Subota 16.02.2019.
00:56
R. L. - Vesti

Most između kultura i naroda

Privatna arhiva
Povrđeno poverenje: Novi mandat staroj upravi

Predsednica je i dalje Dragica Šreder, a potpredsednica Aleksija Đorđević. Sekretarske poslove i dalje će obavljati Slavica Ninić, o kasi će brinuti Klaudija Pak. Kontrolni organ sačinjavaće Hamida Buher i Folker Gabriel. Izveštaj o dosadašnjem radu podnela je Dragica Šreder, a usvojen je i plan rada za ovu godinu.

- Mi, članovi društva sebe vidimo kao most između kultura i naroda, jer je razmena kultura vrlo važan faktor integracije, čemu pomažu i dvojezične zbirke za decu i odrasle koje su objavljene kao plod saradnje sa Referatom za kulturu grada Hildena - istakla je predsednica Šreder.

Na skupštini su utvrđeni i datumi važnijih manifestacija za ovu godinu. Prvi važniji događaj je proslava Dana žena, a održaće se 8. marta u Tenis centru Hilden od 18 časova.
U martu će se održati i Internacionalni literarni salon. Ova manifestacija će se uz podršku Referata za kulturu održati 23. marta u Staroj sali Gradske kuće Hilden.

I ove godine održaće se tradicionalna Lirska jesen, a za ovu veliku pesničku manifestaciju na skupštini je određen datum 12. oktobar.

Pripreme za "Sećanja"

- Priprema dvojezične zbirke proze i poezije za odrasle, koja ima radni naslov "Sećanje", ide dobro, a objavljivanje se očekuje tokom godine.To je zbirka u kojoj će biti dela autora koji su prethodnih godina učestvovali na našim skupovima, ali će biti i pisaca, gostiju koji će se čitalačkoj publici prvi put predstaviti - navodi Dragica Šreder.

2024 © - Vesti online