Četvrtak 14.02.2019.
17:11
Vestionline

Bejla čeka žestoka kazna: 12 utakmica zbog proslave?!

twitter.com/realmadridfrance
Geret Bejl, proslavlja gol protiv Atletika

Naravno, radi se o Geretu Bejlu,ali on ovog puta nije povređen, naprotiv, igra odlično. Ali, Velšanin bi uskoro mogao da ode na veoma dugu pauzu u španskom prvenstvu, jer mu preti suspenzija sa čak 12 mečeva, zbog proslave gola protiv gradskog rivala!

Kada je prošlog vikenda postavio konačan rezultat u madridskom derbiju, Bejl je slaveći trčao kraj aut linije i u jednom trenutku rukama formirao nepristojni gest, okrenut ka publici.

Najavljujući reakciju "disciplinaca", španski list AS je naveo četiri tačke pravilnika koje je Velšanin prekršio.

Član 93 - "javna provokacija": Ovaj član određuje da "provociranje ljutnje publike" može da donese kaznu od četiri do 12 utakmica.

Član 100 - "ozbiljno nesportsko ponašanje": Ovaj član određuje da bi Bejl mogao da bude suspendovan od četiri do deset utakmica, ako taj njegov gest bude "prepoznat" kao nesportski ili ako bude smatran "ozbiljnim".

Član 121 - "provociranje publike": "Provociranje ljutnje publike bez ostvarivanja tog cilja biće kažnjeno neigranjem od jedne do tri utakmice, ili vremenskom sankcijom u trajanju od mesec dana".

Član 122 - "nesportsko ponašanje": Ovo je isti član kao i član 100, koji bi mogao da bude kažnjiv sa 602 evra i kaznom do četiri utakmice odsustva. Sve pod uslovom da se to ponašanje smatra blagim.

U svakom slučaju, Bejl će neizbežno biti kažnjen. Teško ili ne - saznaćemo uskoro.

Pogledajte kako je Velšanin slavio gol protiv Atletika.

2024 © - Vesti online