Petak 15.02.2019.
02:30
Vestionline, telegraf.rs

Spremite afrodizijak za svog partnera

pixabay.com
Foto: Arhiva

Zavodljivu večeru započnite pićem koje će učiniti da vam krv malo proključa. Za pripremu ovog pića potrebno vam je 1/4 čaše vodke, sok od jedne pomorandže, sok od jednog limuna, sok od jedne limete, gazirani sok od pomorandže i kolutovi limuna i limete za dekoraciju.

Podelite količinu vodke i sokova u dve čaše pune leda. Sipajte gazirani sok od pomorandže poslednji i ukrasite čaše kolutom limuna i kolutom limete.

Kao glavno jelo predlažemo vam pečenu piletinu sa cveklom i salatu od spanaća. Ovo afrodizijak jelo je veoma koloritno, ukusno i neće vas ugojiti jer se sastoji od zdravih namirnica. Ukusno je i lako za pripremu, a potrebno vam je malo soli i sveži biber, 2 komada pilećih grudi, 3 kašike maslinovog ulja, 4 manjih ili jedna velika cvekla koju ćete očistiti i iseći na trake debljine 1cm, 2 kašike limunovog soka, pola kašičice vlašca i 4 šoljice svežeg spanaća.

U pleh obložen aluminijumnskom folijom poređajte meso i posolite. U činiju stavite cveklu, jednu kašiku maslinovog ulja, so i biber. Poređajte oko piletine i pecite 10 minuta ili dok piletina ne dobije zlatnu boju i postane hrskava. Smanjite temperaturu na 150 stepeni i pecite još 20 minuta.

Dok se meso i cvekla peku u činiju pomešajte preostale dve kašike limunovog soka, vlašac, so i biber i dodajte spanać. Izmešajte da se sve lepo sjedini i servirajte uz piletinu isečenu na komade na dva tanjira.

Topli čokoladni desert je veoma ukusan i od afrodiziaka ima čokoladu i kofein koj idaje energiju.Servirajte ga odmah pošto ste ga napravili tako da će sredina biti slasno otopljena u vašim ustima. Napravite dva odvojena kolača od sledećih sastojaka: 4 kašike neslanog putera, 1 kašika šećera, 85g čokolade, jedno jaje, jedno žumance, 2 kašike brašna, 1,5 kašika espresa, malo soli i 1/2 šoljice šlaga.

Ugrejte rernu na 230 stepeni. Istopite na pari čokoladu i puter i mešajte dok se ne sjedine. U drugoj posudi izmutite jaje i žumanca, dodajte šećer i mutite dok se ne sjedini. Dodajte smesu u čokoladu, brašno, kašiku instant kafe i so i mešajte dok se ne sjedini. Sipajte u dve posudice za pečenje i pecite dok se ivice ne zapeku dok sredina ostaje blago nepečena. Pecite tako 10 do 12 minuta, ostavite da odstoji jedan minut i onda istresite u tacnu za serviranje. Izmutite šlag i dodajte mu preostalu kafu. Ukrasite kolače ovim kafenim šlagom, pospite malo kristal šećerom i servirajte odmah.

2024 © - Vesti online