Četvrtak 14.02.2019.
09:43
Vestionline

Dvodnevna žalost u Makedoniji, u nesreći 14 mrtvih

Tanjug/AP
Saobraćajna nesreća u Makedoniji

Nesreća se dogodila u sredu oko 17 sati, kada je autobus kompanije "Durmo turs" prešao preko zaštitne ograde na suprotnu stranu auto-puta, a potom skliznuo sa kolovoza i prevrnuo se u plitku jarugu u blizini sela Laskarci.

- Traumatična noć, puna bola i tuge. Večeras je naša zemlja u žalosti. Nemam reči kojima bih mogao da utešim porodice naših sugrađana koji su izgubili živote u ovoj tragičnoj saobraćajnoj nesreći - izjavio je sinoć makedonski premijer Zoran Zaev, prenela je agencija MIA.

U nesreći je povređeno oko 30 osoba.

Ministar zdravlja Venko Filipče je izjavio da je sedam osoba poginulo na licu mesta, dok su ostali preminuli u bolnici. Među povređenima, životno je ugroženo šestoro, prenosi AP.

U autobusu je bilo oko 50 putnika. Istraga o uzroku nesreće je u toku.

Filipče je rekao da policija radi na utvrđivanju identiteta poginulih, navodeći da među nastradalim nema dece, ali ima mladih od 25 do 30 godina.

Mediji su preneli i tvrdnje svedoka da je do nesreće došlo kada je na autobusu pukla guma, zbog čega je vozač izgubio kontrolu i prešao na suprotnu stranu puta, probio zaštitnu ogradu i prevrnuo se u provaliju. Jedan otac je ispričao kako je sam izvukao iz autobusa svog sina, koji ga je pozvao i rekao mu da su imali nesreću.

U pomoć su pritekli vatrogasci i meštani okolnog sela da bi pomogli da se iz autobusa izvuku preživeli, među kojima je i vozač. Televizija "Telma" prenosi reči jednog od očevidaca da su spasioci morali da iseku deo autobusa da bi doprli do povređenih.

U autobusu su se nalazili radnici koji su iz Skoplja krenuli ka Gostivaru, gde većina njih živi, izjavio je gradonačelnik Gostivara Arben Taravari.

2024 © - Vesti online