Petak 06.08.2010.
13:24
Vestionline

Rajkard iznenađen, Đurđević ponosan!

Ekipa OFK Beograda je ispala iz Lige Evrope jer je na Karaburmi ubedljivo poražena od Galatasaraja rezultatom 1:5.

"OFK nas je iznenadio i u prvom meču. Bili smo zatečeni, nismo očekivali takav otpor. Zato smo želeli da u Beogradu ispravimo sve minuse i dobro smo počeli, rano stigli do vođstva od 2:0. Ali, OFK nije pao. Samo je krenuo napred", istakao je holandski stručnjak i dodao:

"Čestitam OFK-u. Zaista nisam očekivao ovakvu igru i ovakvo požrtvovanje tako mladog tima", dodao je Rajkard koji je sa Barselonom osvojio Ligu šampiona 2006. godine.

Trener fudbalera OFK Beograda Dejan Đurđević istakao je da je ponosan na svoje izabranike i pored eliminacije iz Ligu Evrope.

"Ovo je bilo veliko iskustvo za moj mladi tim, bez obzira na ubedljiv poraz. Ponosan sam na moje igrače. Sada nam preostaje da radimo puno i spremimo se za domaće prvenstvo", rekao je Đurđević i dodao:

"Statistika kaže da smo mi uputili 13, a oni 11 šuteva ka golu. Od toga, i mi oni smo po osam puta šutirali u okvir gola. Ali, oni su postigli pet, a mi jedan gol. To dovoljno govori kakva je bila utakmica. Galatasaraj je zasluženo pobedio i čestitam mu na tome. I pre meča smo isticali da su oni veliki favoriti i tu ulogu su samo potvrdili u ovom meču. Odlika velikih ekipa je da kažnjavaju svaku grešku protivnika, a upravo to su oni i uradili", zaključio je strateg "romatničara".

2024 © - Vesti online