Četvrtak 14.02.2019.
01:23
Vestionline

Iranska državna TV: Naše pravo da ne vidite crvenog đavola u grbu Mančester junajteda (VIDEO)

Twitter
A sada vesti iz sporta...

Izgleda da su engleski konzervativci liberali za konzervativce islamskih zemalja. Iranska nacionalna televizija iz verskih razloga ponovo cenzuriše ambleme fudbalskih klubova. To joj, dakle, nije bio prvi put.

Svoje gledaoce ne drži mimo sveta, ali ih drži mimo veka. Oni mogu da saznaju da je francuski prvak i bez brazilskog asa Nejmara i urugvajskog golgetera Edisona Kavanija načinio podvig na Old Trafordu, ali ih javni servis čuva od uznemiravajućeg sadržaja jer destruktivne sile, a takva je crveni đavo u amblemu Mančester junajteda, nisu primerene očima islamskih pravovernika.

Zato je kao ilustracija za duel upotrebljen Junajtedov klupski grb iz ranih sedamdesetih, kada se na njemu nije šepurio đavolski stvor s bodežima već su u središtu obeležja bili štit i brod, a takav se pojavio baš u godini osnivanja Pari Sen Žermena, spajanjem Pariza i Stad Sen Žermena 1970. Đavo stupa na snagu ubrzo, 1973, po instrukcijama slavnog Mata Bezbija, koji se prisetio da je ragbi klub Salford iz mančesterske oblasti igrao na turniru u Francuskoj tridesetih godina u crvenim dresovima i pod nadimkom "crveni đavoli" ne bi li se zaplašili protivnici.

Internet
Amblemi Mančester junajteda kroz istoriju, počev od njegove preteče Njuton Hita

Da se Irancima ne bi ledila krv u žilama, njihova televizija je znala kako da ih poštedi stresa.

Sličnu je sudbinu prošle godine imao Romin grb u izveštaju s utakmice četvrtfinala Lige šampiona između italijanskog tima i Barselone. Vučica je napojila braću Romula i Rema, ali su osnivači Rima prikazani zamagljeno dok doje mleko života.  

2024 © - Vesti online