Petak 06.08.2010.
16:52
Blic.rs

Bulevar dobija podzemne kontejnere za smeće

Radnici kopaju rupe za buduće odlaganje smeća

Na uglu Bulevara kralja Aleksandra i Sinđelićeve juče su iskopane dve rupe u kojima će biti postavljeni novi, podzemni kontejneri, a prazniće se prazniti na moderan način.


"Jama je duboka 2,4 metara, široka dva metra, a dugačka skoro pet metara. Kontejner će imati poklopac, a prazniće se uz pomoć specijalnih pumpi“, pričaju radnici.


Podzemni kontejneri biće postavljeni na levoj strani Bulevara u delu od Ulica Miloša Zečevića do Gospodara Vučića, ukupno 17 komada, kao i na desnoj strani Bulevara, od Ulica Golsvortijeve do Jagićeve, ukupno njih 8.


Beograđani koji žive u samom Bulevaru kralja Aleksandra smeće će iznositi u klasične kontejnere u sporednim bočnim ulicama. U delovima Bulevara gde se nalazi veliki broj ugostiteljskih objekata i radnji smeće će se u kesama iznositi na posebne lokacije odakle će ga odnositi "Gradska čistoća“.

“U delovima Bulevara kralja Aleksandra sa stambenim objektima, sakupljanje otpada će se vršiti putem kontejnera u bočnim ulicama, koje zadovoljavaju saobraćajno-tehničke uslove. Podzemni kontejneri olakšaće posao našim ekipama i u mnogome će rasteretiti saobraćaj. Takođe, ovi kontejneri mogu da prime više smeća nego standardni“, kažu u JKP”Gradska čistoća”.

Novi način odstranjivanja otpada nije naišao na odobravanje slučajnih prolaznika, a naročito sumnjičavi su bili sugrađani koji su poslom vezani za Bulevar.

“Imao sam odličnu lokaciju pre početka rekonstrukcije pošto mi se odmah ispred prodavnice nalazila autobuska stanica. Sada ne samo da neće biti stanice, nego ću direktno gledati na kontejner, a poznavajući kulturu sugrađana verovatno će đubre ostavljati i pored kontejnera“, priča vlasnik prodavnice mobilnih telefona u Bulevaru kralja Aleksandra i dodaje da će zbog novonastale situacije svakako tražiti manju kiriju od gazde čiji objekat iznajmljuje. 

2024 © - Vesti online