Četvrtak 14.02.2019.
02:30
Mondo.rs, Vestionline

Ovo znači da ste spremni za novu ljubav

pixabay.com
Foto: Ilustracija

Umesto toga, trebalo bi sebi da date dovoljno vremena da prebolite. I da sačekate da se oporavite dovoljno da budete spremni za novu ljubav. Evo kako da znate da li ste stigli do te tačke:

Razmišljanje o prošlosti više ne izaziva negativne emocije

U vama više nema ni tuge ni besa. Umesto toga, kad razmišljate o prošloj vezi, sećate se srećnih trenutaka. I svesni ste da je ta ljubav bila lepa dok je trajala. Niste više ogorčeni, ne osećate se kao da je to bio veliki promašaj.

To znači da ste spremni da krenete dalje, jer možete da se fokusirate na budućnost bez tereta prošle veze.

Više se ne bojite samoće

Iako paradoksalno na prvi pogled, niste spremni za novu vezu sve dok niste spremi i na to da ne budete u vezi. Drugim rečima, sve dok očajnički želite da budete sa bilo kim, samo zato što ne možete da podnesete da budete sami, bolje je i zdravije da ne ulazite u novu vezu.

Imate sopstvena interesovanja

Kad smo u vezi, ponekad se dešava da zaboravimo na sebe. Prilagodimo svoja interesovanja partnerovim. A posle raskida… nastavimo tako iz navike. Kad dođe trenutak da se "osvestite" i shvatite da i dalje praktikujete neki hobi jer je to nešto što ste vas dvoje radili zajedno, a ne zato što vas to istinski ispunjava, vratićete se svojoj pravoj prirodi. Kad počnete ponovo da vreme ispunjavate nečim što vas usrećuje, spremni ste za novu ljubav.

Spremni ste ne samo da budete voljeni, već i da volite

Onog trenutka kad shvatite da više ne čeznete očajnički za pažnjom i ljubavlju, već i da ste spremni da nekoga zagrlite i brinete o njemu, to znači da ste se oporavili. I da je nova ljubav dobrodošla.

Nemate više osećaj da "svi imaju nekoga" osim vas

Kad ponovo budete u stanju da se radujete tuđoj sreći, iskreno, kad vas ne bude više rastuživao prizor para koji se šeta, držeći se za ruke, spremni ste. Spremni ste da ponovo nekome pružite ruku.

Naučili ste da kažete "ne"

Kad provedete sami neko vreme, upoznaćete bolje sopstvene granice, tako da ćete sledeći put lakše prepoznati osobu sa kojom biste mogli da budete srećni. Ali, to što ste svesniji svojih granica znači još nešto jako važno: to znači da ste svesni i oko kojih pitanja ćete biti spremniji na kompromis. Takođe, to znači i da ste spremni za novu ljubav. Samo napred.

2024 © - Vesti online