Sreda 13.02.2019.
13:27
Vestionline

Šta bi? Johanson odrekao Krajinoviću

EPA/Mast Irham
Filip Krajinović

S velikim entuzijazmom se Tomas Johanson (43) potkraj prošle godine latio saradnje s Filipom Krajinovićem (26), govoreći o našem teniseru kao o velikom talentu kojem će pomoći da ispolji raskoš. Nekoliko meseci kasnije stiže kao grom iz vedra neba vest da mu više nije trener.

Krajinović, koji je na 70. mestu svetske liste naš trećeplasirani teniser, ostvario je očigledan napredak u igri od početka sezone. Na Australija openu nedavno prvi put je probio led u Melburnu, a u trećem kolu je ispao protiv Hrvata Borne Ćorića, ali ne bez otpora - 3:1 u setovima. Odveo je Srbiju na završni turnir Dejvis kupa, koji je u drugoj polovini novembra u Madridu, a u dvorani u Monpeljeu zatim poklekao je u četvrtfinalu posle skoro puna tri časa velike borbe s prekaljenim Čehom Tomašom Berdihom. 

S obzirom na to da prošle godine nije imao zapaženi učinak, očekivalo se da će pod Johansonovom rukom skupljati bodove i dalje napredovati na listi, budući da se od početka sezone već pomakao napred za 22 mesta, usledila je gorka pilula. Šveđanin je na Tviteru napisao:

- Filip i ja smo odlučili da ne nastavimo našu saradnju. Zaista sam uživao u radu s njim. Veoma je talentovan i sjajna je momak i na terenu i izvan njega. Želim mu sve najbolje u budućnosti.

2024 © - Vesti online