Sreda 13.02.2019.
09:13
Vestionline

Željko Joksimović objavio spot za pesmu "Možda je to ljubav"

Promo
Željko Joksimović

- Ponosan sam na to što smo uradili pesmu svi odjednom, što se kaže "na tri, četiri sad". Kao što se nekada radilo. Sve na traku. Analogno. Samo smo dosnimili gudače. I evo je, pesma je stigla. Za Dan zaljubljenih. Za Ljubav - kaže Joksimović.

Pesme u kojima se muzika i vokal snimi odjednom su jako retke. Još od 70-ih godina prošlog veka, a pogotovo od 90-ih kada su kompjuteri "ušli" u muzička studija, pesme se prave tako što se snima instrument po instrument, ili se u nekim slučajevima čak i programira muzika, uz korišćenje odgovarajućih softvera. Nakon toga se radi muzička matrica i peva vokal. Detalji se usavršavaju danima, pa i nedeljama, dok se ne postigne željeni rezultat. Zato je i pesma "Možda je to ljubav" presedan, jer sublimira emocije instrumentalista i pevača.

Muziku za pesmu je uradio Željko, a tekst je stigao od čuvenog Fahrudina Pecikoze.

- Pecikoza mi je nedavno poslao tekst pesme u telefonskoj poruci, baš kao što je svojevremeno uradio za Miljacku. U dahu sam pročitao stihove. Zanimljivo mi je bilo što je na prvo čitanje tekst bio jednostavan, a u isto vreme životan i dubok - prepričava Željko detalje o tome kako je nastala ova pesma.

Promo
 

Melodija je "stigla" u neobičnom trenutku, u naletu inspiracije.

- Dok sam putovao prema aerodromu, sedeo sam na pramcu broda i iskomponovao melodiju. Pesma je balada po strukturi, a takvu pesmu nisam snimao još od "Leđa o leđa".

Bend se brzo okupio par dana kasnije u "Minacordu", gde nastaje Željkova muzička magija.

- Zaista se retko dešava da snimimo sve tako lako, brzo i uigrano. Par dana kasnije napravili smo i spot, svi smo uživali dok smo stvarali ovu numeru, i verujem da će se dopasti mojoj publici.

2024 © - Vesti online