Utorak 12.02.2019.
19:15
Ž. Marković - Vesti

Uz domaćine svi veseli

Ž. Marković
Raskošne suknje: SKUD "Branko Radičević"

Pred oko 300 zemljaka u publici, program je blagoslovio sveštenik Marko Knežević, a sve prisutne pozdravio je Aleksandar Jeremić, predsednik domaćina.

Posle himne "Bože pravde" koju su svi pevali na bini su zaigrali folkloraši "Radičevića" i gosti iz Lucerna sa dve koreografije.

Kao i uvek na priredbama u Luganu, predstavili su se i đaci Srpske dopunske škole iz Lugana, koju vodi učitelj Radoslav - Rale Anđelković. Deca u se recitovala rodoljubive pesme, povodom predstojećeg Dana državnosti Republike Srbije, a publika ih je gromoglasno pozdravila. Posle završenog programa Aleksandar Jeremić je predstavniku Rasa u znak zahvalnosti i saradnje predao prigodan poklon. Posle toga narodno veselje tarajalo je do posle ponoći.

- Kao članovi srpske zajednice u rasejanju, osećamo potrebu da budemo među našim ljudima, da negujemo naš jezik, našu kulturu, tradiciju i pravoslavnu veru. Svi smo svesni da to nije lak zadatak, da su svakodnevne obaveze i to što smo u stranoj zemlji otežavajuće okolnosti. Ali ne smemo posustati, jer ako ne poznajemo svoj jezik, kulturu i veru, izgubićemo se kao narod. Želim ovom prilikom da zahvalim ocu Marku, novom svešteniku naše parohije u Tićinu, takođe i učitelju Radoslavu, koji je nastupao u programu sa decom. Naravno velika zahvalnost i našim dragim prijateljima iz KUD-a Ras - izjavio je Aleksandar Jeremić, predsednik SKUD-a "Branko Radičević" iz Lugana.

Ž. Marković
Milider Nerandžić (levo) i članovi Rasa

Milider Nerandžić, predsednik Rasa iz Lucerna ističe gostoprimstvo kojim su dočekani.

- Zahvaljujem našim dragim domaćinima na gostoprimstvu, veoma smo lepo dočekani. Mi smo došli u velikom broju, bio je pun autobus i gledali smo da što bolje odigramo naše koreografije - kaže Nerandžić.

Poziv na druženje

SKUD "Branko Radičević" iz Lugana poziva svu decu da im se pridruže i zaigraju u velikom kolu. Udruženje postoji skoro 25 godina, a igrački ansambli poseduju bogat koreografski repertoar. Upis članova traje cele godine.

Za više informacija svi zainteresovani mogu da se obrate predsedniku Aleksandru Jeremiću (+41 79 101 44 54), umetničkom rukovodiocu dečjeg i srednjeg ansambla Ružici Nikić (+41 78 719 51 22) i umetničkom rukovodiocu omladinskog ansambla Vladimiru Nikoliću (+41 79 127 42 01).

2024 © - Vesti online