Petak 06.08.2010.
11:49
Tanjug, Vestionline

Čavoglave: Napadnuta ekipa HRT-a

Desetak posetilaca, od kojih su neki imali ustaške kape, vređalo je i kamenovalo novinarku Ivonu Ramadžu i kamermana Krešimira Morića, uz pretnje smrću.


Vređanje, pretnje i gađanje kamenjem trajalo je sat i po, kada je došla policija i spasla ekipu, koju su od linča branili i članovi organizacione ekipe.

Nevidljivi za šibensku policiju


HRT je sinoć javila da je napad usledio nakon što je kamerman pokušao da zabeleži atmosferu na proslavi. Ekipa je dobila zabranu snimanja grupe u ustaškim kapama, kao i snimanje veselja u šatorima sa ustaškim pesmama.


Šibenska policija izjavila je jutros za indeks.hr da policajci u uniformama, ali i civilu, nisu uočili, pa tako ni priveli, one koji su nosili ustaška obeležja.


"Možda ih je u masi i bilo, ali naši ih radnici nisu videli", izjavila je portparolka šibenske policijske uprave Marica Kosor.


U masi je bilo, kako je službeno procenjeno, 60.000 osoba.


Kako tvrdi policija, napad na ekipu HRT bio je manji incident u kome su tri još uvek neidentifikovane muške osobe izvređale novinarku i kamermana i bacali za njima sitno kamenje, ali niko nije povređen.


Policija je od HRT-a dobila snimak na kojem su zabeležena i trojica napadača. Kako je navedeno, oni će pregledom snimka biti identifikovani, nakon čega će policija protiv njih podneti prijavu.

2024 © - Vesti online