Utorak 12.02.2019.
12:09
K. Marković - Vesti

Mališani "Moravca" izmamili aplauze!

K. Marković
U Langvorinu, na krajnjem jugoistoku Melburna, organizovano je porodično druženje članova naše zajednice

Na više štandova prodavala su se jela s roštilja, a članice tamošnjeg kola sestara potrudile su se da pripreme obilje domaćih kolača, osvežavajućih pića, a izloženi su i narodne radovi, slike... Deca su mogla da se po predivnom danu zabave u zamku na naduvavanje, da boje lica i druže se s vršnjacima u sportskim aktivnostima.

I ove godine obučena u srpsku narodnu nošnju goste je dočekivala gospođa Suzana Lefkovski, koja se takođe brinula da bude dovoljno hrane i osveženja za mnogobrojne posetioce.

K. Marković
Tekst potpisaSuzana Lefkovski (desno) brinula je o gostoprimstvu

Crkvena zajednica Svetog Vasilija Ostroškog po četvrti put organizovala je piknik, namenjen i stanovnicima naselja na krajnjem jugoistoku Melburna, pretežno nastanjenog ljudima anglosaksonskog porekla. U tom delu Melburna nema mnogo doseljenika iz Evrope, pa je za njih to bila prilika da osete srpsko gostoprimstvo, da vide bogatstvo našeg naroda, naše tradicije, da ljudi vide i osete našu kuhinju, srdačnost i duhovnost.

K. Marković
Najmlađi članovi KUD Moravac

Iako je bilo veoma toplo, mališani su stoički izdržali da u prelepim narodnim nošnjama prikažu predivne narodne igre. Naravno da su zbog toga bili nagrađeni dugim aplauzima i ovacijama, posebno pošto je igranje na travi za decu bio dodatni izazov. Druženje u Langvorinu potrajalo je do kasno popodne.

K. Marković
 

Stariji ansambl Moravca

Nije izostala ni muzika pa su goste na crkvenom imanju zabavljali pevači Neđo Živaljević sa orkestrom, a posle duže vremena ponovo je zapevao i Braca Krajišnik. Posetiocu su obojicu pozdravili dugim aplauzima.

Na nedeljno druženje došao je i veliki broj članova folklornog ansambla Moravac iz Melburna sa svojim koreografom Miletom Padežaninom. 

2024 © - Vesti online