Utorak 12.02.2019.
11:13
Vestionline

Navijači Alavesa improvizovali sahranu u znak protesta zbog TV prava

twitter.com/laliga
Stadion Alavesa

Tribine na stadionu "Mendizoroza" bile su gotovo potpuno prazne na početku utamice, ali razlog za to je postojao, jer je u pitanju bio protest navijača.

Pristalice Alavesa su želele da skrenu pažnju na loš tretman kluba od strane čelnika La Lige, pa su namerno ušli na tribine nešto kasnije, a tom prilikom su organizovali i simboličnu "sahranu fudbala".

Naime oni su nezadovoljni što je Deportivo Alaves morao da igra meč u ponedeljak uveče, kako bi se zadovoljili zahtevi i TV pravima.

Primećen je improvizovani kovčeg kojeg su nosili navijači obučeni u crno, takođe su bile istaknute brojne parole u kojima se izažava saučešće pošto je fudbal umro.Mnogi su u nastavku susreta otišli davno pre nego što je sudija odsvirao kraj.

Ovo nije bio prvi put da su izrazili nezadovoljstvo što ih tako tretiraju.Isto su učinili i 17. decambra na utakmici sa Atletik Bilbaom.

Njihov potez je naišao na odobravanje pristalica fudbala na društvenim mrežama, a da li će to imati uticaja na čelnike španskog fudbala i La Lige, da usliše njihovu moglu da ne igraju ponedeljkom uveče, ostaje da se vidi.

2024 © - Vesti online