Utorak 12.02.2019.
11:01
Vestionline

Luda noć u NBA ligi

twitter.com/nbaphotos
Rasel Vestbruk i Pol Džordž

Ekipa Oklahoma Siti Tandera savladala je Portland Trejl Blejzerse u svojoj "Česapik Areni" rezultatom 120:111, a u tom trijumfu istakli su se Pol Džordž i Rasel Vestbruk.

Popularni PG13 nastavlja sa MVP kampanjom i ubacio je 47 poena, uhvatio 12 skokova i 10 puta je asistirao. Džordž igra najbolju sezonu u karijeri, ali je svakako sinoć bio u senci timskog kolege Rasela Vestbruka. Naime, on je ostvario deseti uzastopni tripl dabl i tako srušio rekord Vilta Čemberlejna star preko 50 godina.

- Samo igram igru onako kako bi trebalo. To je ono što radim. Svako veče izađem i dam svoj maksimum, pa šta bude bude. Blagosloven sam što mogu da igram košarku i ne uzimam to zdravo za gotovo - rekao je popularni Brodi.

Ovo je bio Vestbrukov 23 tripl dabl u sezoni, a Pol Džordž se nakon meča našalio sa Vestbrukom rekavši : "Mislio sam da je taj rekord do sada već oborio."

Na drugoj strani, Džejk Lejman i Demian Lilard imali su sjajno veče. Lejman je ubacio 17, a Lilard 31 poen. Ono što je takođe interesantno, jeste da je čuveni muzičar MC Hammer takođe bio prisutan u Česapik Areni.

Košarkaši Minesote savladali su Los Anđeles Kliperse rezultatom 130:120 (29:26, 34:29, 36:36, 31:29). Timbervolfsi su prvi meč odigrali sa zdravim Rouzom, Tigom i Bejlesom i odmah ubedljivo slavili.

Rouz je ubacio 22 poena, Tig je imao dabl dabl učinak sa 19 poena i 10 asistencija i totalno neutralisali izostanak bolesnog Endrua Viginsa.

- Mi smo veterani, mislim da znamo kako da kontrolišemo utakmicu. Stavi nas zajedno na parket i moći ćemo sve da uradimo - rekao je najmlađi MVP u istoriji lige.

Karl Entoni Tauns je takođe bio veoma dobar, 24 poena i 10 skokova je bio njegov učinak, dok je hrvatski reprezentativac, Dario Šarić, imao odličan meč i ubacio je 19 poena.

Što se tiče Klipersa, oni se najviše oslanjaju na Lua Vilijamsa. Popularni "Svit Lu" i ove sezone ulazi sa klupe, ali je sinoć "zatrpao" koš Minesote sa 45 poena, pritom ubacivši 16 slobodnih bacanja, što je njegov rekord ove sezone.

- Teško je biti ponosan na lični uspeh kada izgubiš utakmicu, ali ako gledamo ovaj meč kao deo moje karijere, uradio sam dobar posao - rekao je Vilijams.

Hjuston Roketsi su uspeli da savladaju svog divizijskog rivala Dalas Meverikse, rezultatom 120 prema 104. MVP kandidat, Džejms Harden, ubacio je 31 poen za 35 minuta na parketu i pomogao Roketsima da nastave svoj put u doigravanja.

Veterani, Džerald Grin, Kris Pol i Kenet Farid su takođe bili dvocifreni, s tim što je Kris Pol imao i 11 asistencija pa je zabeležio dabl dabl učinak.

Na drugoj strani, Luki Dončiću je nedostajalo dve asistencije kako bi ostvario novi tripl dabl. On je susret završio sa 21 ubačenim poenom, 12 uhvaćenih skokova i 8 asistencija. Luka je bio ubedljivo najkorisniji igrač Mavsa, a dvocifreni su bili još Džejlen Branson sa 13 i Dvajt Pauel sa 12.

Još jedan divizijski "derbi" smo gledali na Istočnoj strani NBA lige. Čikago Bulsi su u "Junajted Centru " dočekali Milvoki Bakse, ali su ovoga puta bili poraženi od prve ekipe Istoka.

Janis Adetokumbo je sebi jasno zacrtao cilj i samouvereno ide ka njemu. Sinoć je imao monstruoznu partiju od 29 poena i 17 skokova, uz to je imao i 3 rampe i 8 asistencija.

- Verujemo jedni drugima i mnogo se trudimo, pogotovo u odbrani. Što se tiče napada, lopta je kružila sjajno i konstantno smo imali jednog čoveka samog - rekao je Adetokumbo, kome je ovo bio 39. dabl dabl u sezoni.

Ispratili su ga Bledso sa 19 poena, Brogdon sa 17 i Kris Midlton sa 16 poena. Nikola Mirotić nije ulazio na parket.

U redovima Čikaga, Lauri Markanen se istakao sa 20 poena i 17 skokova, a prva zvezda Bulsa, Zek Lavin dodao je 27.

Reptorsi su u Torontu dočekali Nju Džerzi Netse i u jednom od najuzbudljivijih duela večeli slavili sa dva poena razlike, 127:125.

Kavaj Lenard, jedan od najboljih igrača lige ubacio je 30 poena, uz šut iz igre 10/20, a pogodio je i šut za pobedu. Gasol, Ibaka i Sijakam su odigrali odlične mečeve i stavili svima do znanja da će Toronto biti vrlo neugodan protivnik, čim Nik Nurs pronađe "šemu" i pravilno im rasporedi minute.

- Pitao sam ga da li je najavio šut od tablu " rekao je trener Toronta, Nik Nurs, aludirajući na šut za pobedu koji je Lenard ubacio "On mi je odgovorio da je najavio pobedu.

Netsi su se hrabro borili, ali na kraju posustali na vrelom gostovanju u Kanadi. DiAnđelo Rasel je dodao 28 poena, 14 asistencija, što je njegov rekord karijere, ali je promašio šut za pobedu. Džo Heris je ubacio sedam trojki, što je takođe bio rekord njegove karijere, a duel je završio sa 24 poena. Ovo je bio peti poraz na poslednjih šest mečeva Netsa.

Indijana Pejsersi ne posustaju iako igraju bez najboljeg igrača, Viktora Oladipa, koji je zbog povrede kolena završio sezonu. Pejsersi su ponovo odigrali meč na manji broj poena i slavili nad Hornetsima rezultatom 99:90. Najefikasniji pojedinac na meču je bio Kemba Voker, plejmejker Hornetsa, koji je u porazu svog tima briljirao sa 34 poena, 9 skokova i 3 asistencije.

Detroit Pistonsi jure mesto u plej ofu i uspeli su da savladaju Vizardse na svom parketu rezultatom 121:112 i tako ostanu u trci za to osmo mesto.

Glavne Detroitove zvezde, Dramond i Grifin, ubacile su kombinovano 63 poena i 26 skokova. Bredli Bil je na drugoj strani ponovo bio najbolji, ubacio je 32 poena, 10 puta asistirao i 6 puta je skočio.

Njujork Niksi su u Kju Areni poraženi od domaćih Klivlend Kavalirsa, rezultatom 104:107. Kadim Alen je bio najefikasniji u Niksima sa 25 poena, a dabl dabl učinak je imao DeAndre Džordan sa 12 poena i 10 skokova. U slavljeničkim redovima, Leri Nens je ubacio 15 poena i imao 16 skokova, a Kolin Sekston, Klivlendov ruki, dodao je 20.

NBA (ponedeljak na utorak):

Klivlend - Njujork 107:104
Detroit - Vašington 121:112
Indijana - Šarlot 99:90
Toronto - Bruklin 127:125
Čikago - Milvoki 99:112
Hjuston - Dalas 120:104
Minesota - LA Klipers 130:120
Oklahoma - Portland 120:111
Denver - Majami 103:87

2024 © - Vesti online