Ponedeljak 11.02.2019.
13:27
Vestionline

Igor Mandić: Hrvatska se vraća u Austrougarsku

commons.wikimedia.org/SpeedyGonsales
Igor Mandić

- Nismo suvereni... Austrija nam drži banke, a Mađarska tehnologiju, naftu, gas, železare. To je podela po sistemu Austrougarske - ocenjuje Mandić. 

Mandić je u intervjuu za riječki "Novi list" istakao da je hrvatska država bila "iluzija mitomana iz devedesetih godina prošlog veka koji su mislili da će "pukim drečanjem: 'Mi raskidamo sve veze' - dobiti državu".

Prema njegovim rečima, rasprodaja državne imovine domaćim kriminalcima započela je kao dar za njihovo podržavanje mitomanske retorike o Hrvatskoj, koja će "biti srećna kada se otcepi od Jugoslavije".

- Prvo je onima koji su najviše drečali, za koje mi čak i ne znamo, nego znamo samo za onih desetak najistaknutijih, rasprodato nacionalno, državno i društveno vlasništvo ili je dato budzašto... A, nakon toga, došla je kupovina svih važnih strateških resursa ove zemljice jer je to i bio cilj Zapada - da razbije sve što je bilo istočno i što se usuđivalo nazivati socijalističkim. To je trebalo zatrti do poslednje trunke prašine - navodi Mandić.

On smatra da je odlazak stanovništva samo "neminovni proces razmene naroda, gena, plemena". 

- Svet se stalno seli. Mi smo se doselili ovamo i pola Evrope se odselilo u Ameriku - naglašava Mandić.

Poznati hrvatski intelektualac, koji je često napadan zbog, kako se tvrdi, projugoslovenskih stavova i otvorenih optužbi na račun HDZ-a da je proterao Srbe, ocenjuje da Hrvati imaju Sabor (parlament), ali nemaju državu.

2024 © - Vesti online