Ponedeljak 11.02.2019.
08:46
Vestionline

Aguero prisvojio loptu svojih rekorda, ali mu je sudija nije odmah dao (VIDEO)

Tanjug/AP
Serhio Aguero sa vrednim suvenirom

Serhiju Agueru ostaće u najlepšem sećanju utakmica koju bi Čelzijevi navijači, da mogu, potisnuli u duboki zaborav. Mančester siti je naneo londonskom timu najteži poraz ikada u Premijer ligi, a od pola tuceta golova polovina je bila delo argentinskog asa. 

S još jednim het-trikom, svojim 11. u najboljem društvu engleskog fudbala, poravnao se u rekordu premijerligaškog takmičenja s proslavljenim engleskim golgeterom Alanom Širerom. Sasvim sigurno će ga i nadmašiti, možda već i u ovoj, svojoj osmoj sezoni na Etihadu.

Na Aguerovom kontu sada je i 160 pogodaka za Mančester siti u prvenstvu. Odmakao je Eriku Bruku i Tomiju Džonsonu, predratnim "građanima", koji su do juče bili klupski rekorderi sa po 158.

Zbog svih takvih postignuća na jednom meču normalno je da je Argentinac poželeo da uzme loptu za suvenir. Majk Din, sudija jedne istorijske utakmice, dosetio se kako da se našali s njenim junakom. Idući Agueru u susret posle duela da bi se rukovali, a znajući koja je njegova želja, sakrio je loptu pod majicu iza leđa. Nakratko, jer i to je bio izraz divljenja za ostvarenje jednog od najboljih strelaca Premije lige od njenog osnivanja 1992.

2024 © - Vesti online