Petak 06.08.2010.
09:37
Vestionline

Albanski narko bos umakao Slovačkoj?

Baki Sadiki

Generalni tužilac Dobroslav Trnka i Šuflijarski saopštili su na konferenciji za novinare Bratislavi da je tužilaštvo predalo optužnicu protiv Sadikija i još dvojice njegovih slovačkih saradnika sudu u Prešovu i da traži da se Sadikiju sudi u odsustvu.


Sadiki, koga mediji označavaju za šefa kosovsko-albanske mafije u Slovačkoj, sve donedavno se krio na Kosmetu. Navodno je baš pred raciju u njegovom ugostiteljskom objektu i kući u Tatrama ove zime morao na službeni put u Albaniju, odakle se nije vratio, da bi ga slovačka policija uz pomoć evropskih kolega otkrila na Kosovu i Metohiji.


Slovačka ministarka pravde u prethodnoj vladi Vjera Petrikova poslala je sredinom maja zahtev da se Sadiki uhapsi i izruči Slovačkoj, ali ga je prosledila Beogradu, s obrazloženjem da Bratislava ne priznaje nezavisnost Kosmeta koje je deo Srbije. Sadikiju je to omogućilo da ponovo nestane.


"Traganje za Sadikijem je za sada neuspešno, naši organi nemaju informacije o tome gde se nalazi optuženi", priznao je danas Šuflijarski.


Ministarstvo pravde je sredinom jula tvrdilo dnevniku da je preduzelo korake da se Sadiki izruči s Kosmeta i da bi sve trebalo da bude rešeno u roku od dve, tri nedelje.


Sadiki nije jedini iz te kosovsko-albanske mafijaške grupe ko je pobegao. Traga se za još dvojicom stranih državljana koji su pomogli da se šest pošiljki od po 20 kilograma heroina prošvercuje dalje iz Slovačke u Švajcarsku, Italiju i Poljsku, a suđenje u zatvoru čekaju samo dvojica Slovaka.

2024 © - Vesti online