Nedelja 10.02.2019.
10:43 >> 10:56h
Vestionline

Olimpijski komitet Hrvatske reagovao posle skandala

Twitter
Neredi u Splitu

Kako je naveo direktor VK Crvena zvezda Igor Milojević, Kralj je doživeo povrede glave, pošto je napadnut metalnom šipkom, a posle svih događaja iz Hrvatske su stigle osude zbog ovog gnusonog čina.

Osudili su ga predstavnici Vaterpolo kluba Mornar, tamošnja javnost kao i predsednica države Kolinda Grabar Kitarović, a u istom tonu je na ovaj čin gledao i predsednik Olimpijskog komiteta Hrvatske Zlatko Mateša koji se oglasio saopštenjem.

- U ime Olimpijskog komiteta Hrvatske i celokupne hrvatske javnosti najoštrije osuđujem ovaj huliganski čin, koji nema nikakve veze sa sportom. Napad na sportiste iz druge države, koji su samo došli kako bi izvršili klupske obaveze, nikako ne ide u istoj rečenici sa Splitom, najsportskijim gradom na svetu - poručio je Mateša.

Zatim je predsednik OK Hrvatske naglasio šta mora da bude naredni korak države povodom ovog slučaja.

- Krajnje je vreme da nadležne državne službe i institucije počnu rigorozno da sprovode zakonske akte protiv huliganizma u sportu i oko njega, jer ovakvi ispadi bacaju mrlju na Hrvatsku, zemlju koja je svetski prepoznatljiva po sportu i turizmu - istakao je Zlatko Mateša.

2024 © - Vesti online