Petak 06.08.2010.
09:15
Tanjug

Počinje zaječarska ''Gitarijada''



Danas i u subotu uveče, u takmičarskom delu, nastupiće grupe "Bolesna štenad" i "Alhemija" iz Beograda, "Praj" iz Novog Sada, "Plastik sandej" iz Niša, "Stondilers" iz Čačka, "Šejdi kru" iz Sremske Mitrovice, "Delirijum" i "Trilogija" iz Zaječara, "Megavat" iz Požarevca, "Es i fol " iz Banja Luke i "Šraf" iz Kosovske Mitrovice.


U subotu, u revijalnom delu, nastupiće poznati američki muzičar Lens Lopez, zagrebačka grupa "Psihomodo pop", "Van Gog" i "Over drajv".


Publika će ove druge takmičarske večeri takođe moći da čuje i "Pilote", zatim grupu "Bjesovi" iz Gornjeg Milanovca, "Najt šift" iz Beograda i Đorđa Davida.
Uporedo sa Gitarijadom, u Zaječaru će biti održan i 14. međunarodni moto skup.
Očekuje se učešće oko 1.000 bajkera iz Srbije, Austrije, Nemačke, Bugarske, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Makedonije. Gitarijada se održava na otvorenom prostoru, u park šumi "Kraljevica", gde su smeštena i dva kampa - kamp rokera, koji je besplatan za posetioce i kamp bajkera.


Za sve njih, organizatori su obezbedili po jedan besplatan obrok dnevno i po jedno piće.


Troškovi Gitarijade iznosiće devet miliona dinara. Polovinu novca obezbedila je zaječarska gradska uprava a ostatak sponzori, Ministarstvo kulture i Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja.


Najbolji bend, prema oceni stručnog žirija, biće nagrađen sa 150.000 dinara a po mišljenju publike sa 100.000 dinara.

Grupa "Svarun" iz Novog Sada otkazala je učešće zbog bolesti člana benda.
Rezerva su bili Beograđani, bend "Slam tilt", koji su takođe sprečeni da nastupe, pa će umesto njih, u takmičarskom delu nastupiti još jedan bend iz Zaječara, saopštio je sekretar selekcione komisije Nemanja Cerović.


Organizator ove manifestacije je Centar za kulturu Zaječara a pokrovitelj je grad Zaječar. Medijski sponzori su Radio-televizija Zaječar i TV Košava.
Ulaz na festival je besplatan.

2024 © - Vesti online