Ponedeljak 11.02.2019.
02:00
D. Dekić - Vesti

Punom brzinom kroz Grdelicu

Tanjug
Dobrodošlica: Doček predsednika na jugu Srbije

- Radovi na Koridoru 10 su na ponos Srbiji. Uprkos problemima sa prirodom, a Grdelicu je teško savladati, o čemu je i Bizmark govorio, uspevamo. I pre letnje sezone, a uveravaju me da će u maju da bude veliko otvaranje - kazao je Vučić.

U Vranju je, kako je kazao, naišao na divno gostoprimstvo ljudi i da im na to mora uzvratiti radom.

- Čini mi se da nigde srpska krv nije tako vrela kao u Pčinjskom ili Jablaničkom okrugu, nigde ne možete takvu toplinu da osetite - rekao je Vučić i dodao da je na trgu u Vranju, gde je govorio, bilo okupljeno 10.000 ljudi.

U ovom gradu prisustvovao je početku izgradnje 186 stanova za pripadnike službi bezbednosti čija je cena 400 evra po kvadratnom metru.

- Izgradnjom jeftinih stanova obezbeđuje se da zaposleni u vojsci, policiji i BIA svoju budućnost vežu za jug Srbije - rekao je Vučić i izrazio očekivanje da će, stanovi čiji je glavni izvođač radova turski Tašjapi, biti izgrađeni kvalitetno i pre planirnog roka.

Najavio da će u celoj Srbiji biti izgrađena 8.022 stana za službe bezbednosti koji će moći da se kupe na kredit sa rokom otplate od 30 godina, pa će rata biti manja od 100 evra.Građanima Vladičinog Hana poručio je da će za njih biti još posla.

- Planiramo da ovde otvorimo nove fabrike i mislim da će tako i vaš problem biti rešen, jer kad postoji i druga plata u porodici, pa makar ona bila i niska, mnogo je lakše.

Vučić je osim Vladičinog Hana i Vranja, drugog dana posetio Trgovište, Surdulicu i Bujanovac gde je razgovarao sa građanima.

Predsednik Srbije je najavio da će u okviru kampanje obići svih 29 okruga i više od 100 opština širom Srbije.

Čaj za početak novog dana

Na Instagram profilu "Budućnost Srbije" objavljeno je da se predsednik u motelu Predejane spremao za drugi dan posete jugu zemlje, uz čaj i mnoštvo papira podvučenih bojama.
"Šolja čaja za početak novog dana. Predsednik Vučić zahvalio je zaposlenima u motelu Predejane na gostoprimstvu", napisano je na profilu.

Uvozimo radnike iz Turske

- Zbog toga što nemačka ekonomija "uzima" veliki broj vozača, bagerista i drugih, na ovoj deonici su angažovani vozači iz siromašnijih delova Turske. U narednom periodu ćemo još više pažnje posvetiti razvoju zanatskog sektora u Srbiji i školovanju ovog kadra - rekao je predsednik.



 

2024 © - Vesti online