Subota 09.02.2019.
15:19
Tanjug, Vestionline

Napadnuti vaterpolisti Crvene zvezde u Splitu (FOTO/VIDEO)

youtube/ Slobodna Dalmacija
Momak u vodi je golman Crvene zvezde Aleksandro Kralj

Vaterpolisti Crvene zvezde, koja večeras igra na Poljudu sa Mornarom, napadnuti su danas u centru Splita, javlja "Slobodna Dalmacija". 

Kako navodi, četvorica igrača sedela su na kafi oko 13:40 časova na Rivi, glavnom gradskom šetalištu, kada im je prišla grupa mladića i zatražila od njih da skinu trenerke sa klupskim obeležjima, a potom nasrnula na njih i počela da ih tuče. 

Jedan od napadnutih vaterpolista skočio je u more kako bi se spasao, dok su ostali pobegli, dodaje Slobodna Dalmacija, ističući da je on izašao iz mora tek po dolasku policije i da nije povređen. Radi se o golmanu Aleksandru Kralju. 

Ostala trojica vratila su se u hotel, dodaje "Slobodna Dalmacija". 


 

Splitska policija traga za napadačima. 

"Slobodna Dalmacija" navodi, pozivajući se na nezvanična saznanja, da su vaterpoliste napala petorica mladića. 

- Odjednom je nastala galama i vika. Riva je bila puna, a ođednom je jedan čovek skočio u more, dok je drugi pobegao u smeru Palače, prema Voćnom trgu. Mislim da je bilo više napadača. Nesrećni mladić iz mora vikao je da je Crnogorac - rekao je za "Slobodnu Dalmaciju" jedan od očevidaca ovog inicidenta. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vaterpolista Crvene Zvezde koji je skocio u more nakon napada Torcide #torcida #riva #vkcrvenazvezda

A post shared by Balkanski Navijaci (@balkanskinavijaci) on Feb 9, 2019 at 6:29am PST

- Dobili smo dojavu, po izlasku na mesto događaja nismo zatekli napadače, a momka koji je skočio u more smo prevezli do hotela da se presvuče. U toku je razgovor u kojem ćemo utvrditi detalje - poručili su iz splitske policije.

Povodom ovog incidenta je u prostorijama Vaterpolo saveza Srbije u 17h, zakazana vanredna konferencija za štampu. Crveno-beli su odbili da igraju večerašnju utakmicu.

2024 © - Vesti online