Subota 09.02.2019.
09:24
Tanjug, Vestionline

Crnadak: Takse prema BiH neprijeteljski akt Prištine

youtube.com/N1
Igor Crnadak

- Ono što mogu pročitati iz njihovih izjava, to je opšte nezadovoljstvo što nismo priznali Kosovo. To je rastuća nervoza i očigledno da stvari ne idu najboljim tokom za Kosovo. To je dovelo do ovog besmislenog poteza. Ovakve stvari ne mogu ništa dobro doneti bilo kome. Mislim da je pogrešno da trebamo da preispitamo sami sebe i u sebi tražiti krivicu - rekao je Crnadak za TV N1 Sarajevo.

Upitan da li je BiH mogla da bude suzdržana po ovom pitanju, on je kazao da BiH nije mogla da podrži članstvo Kosova u Interpolu i upitao otkud teza da su takse uvedene zbog Interpola.

- BiH ima stav koji se godinama primenjuje i oko kojeg imamo konsenzus, a to je da BiH podržava učešće Kosova u regionalnim inicijativama, međunarodnim organizacijama i drugim telima, i ako se nađu na spisku usaglašenih međunarodnih organizacija i inicijativa postignut dijalogom Beograda i Prištine. Nije postojala mogućnost da podržimo Kosovo, jer Interpol nije ni jedna od ove dve mogućnosti - rekao je Crnadak i pozvao Prištinu da što pre ukine takse. 

2024 © - Vesti online