Petak 08.02.2019.
20:19
N. Plavšić

Selektor atletske reprezentacije za Vesti-online: U 2019. još bolji!

Vestionline
Novopazarci na okupu: Elzan Bibić-najbolji stariji junior, Džemal Hasanović-najbolji mlađi pionir, i Edin Zuković-selektor reprezentacije

Selektor reprezentacije naše "kraljice sportova", Edin Zuković, zadovoljan je urađenim u godini za nama ali naglašava da nas u 2019-oj čekaju još bolji rezultati.

- Godina iza nas bila je baš upešna što se tiče mlađih i starijih juniora, najveći rezultat ali i iznenađenje bila je bronzana medalja Nikole Mujanovića u skoku uvis, na Evropskom prvenstvu u Đeru za mlađe juniore. Mislim da je on legitimni naslednik naših visaša koji su nekad bili izuzetno dobri. Što se tiče naših ostalih reprezentativaca, imali smo veliki broj finala i odprilike je to bio deo našeg cilja da povežemo generacije od uspešnih i talentovanih pionira do mlađih juniora koji idu na prvenstvo Evrope a sve to u cilju da oni budu što bolji seniori - počeo je Zuković.

- Na prvenstvu Sveta u Tampereu u Finskoj, Elzan Bibić je zauzeo 6. i 8. mesto na 1500m i 5000 metara, u dve jako dobro trke. On je već sad jedan od naših najboljih srednjeprugaša ikada, siguran sam da će on još mnogo toga pokazati u budućnosti. Anja Lukić i Milica Emini, naše preponašice koje su sve bolje i bolje, i sigurno će taj svoj talentat i dobar rad da realizuju na predstojećim Evropskim prvenstvima za mlađe seniore.

Početkom novembra prošle godine, u Sofiji je održano Prvenstvo Balkana za juniore u dvorani. Naši reprezentativci su bili veoma uspešni, osvojili su sedam medalja (dva zlata, dva srebra i tri bronze). Elzan Bibić je pokazao da je daleko ispred svoje konkurencije:

- Nikako ne treba zaboraviti ni Jasmina Halilija, našeg zlatnog dečka. On je u skoku uvis dosta napredovao, i sigurno će veoma brzo biti preko 2,20m, i doneti nam mnogo radosti.

Zuković se nada da će rezultati u 2019. godini biti još bolji.

- Primarni cilj za 2019. godinu je da na dvoranskom Evropskom prvenstvu u Glazgovu budemo što bolji. Tu imamo i Ivanu Španović koja na svako takmičenje ide sa najvećim ambicijama. Želimo da imamo što više takmičara u finalima, i mislim da Maja Ćirić na 400 metara i Asmir Kolašinac u bacanju kugle to sigurno mogu. Nadam se da će se njima pridružiti i made snage, Milica Gardašević u skoku udalj i Elzan Bibić koji su sve bolji i bolji - zaključio je Zuković.

Elzan Bibić je dobio nagradu za najboljeg starijeg juniora u prethodnoj godini, u kojoj je postigao najveće uspehe do sada. Evropsko prvenstvo za mlađe seniore se održava ovog leta na kom Elzan ima velika očekivanja.

- Početkom marta se održava Evropsko prvenstvo za seniore u dvorani, i to je moje najveće takmičenje do sad u karijeri, daću sve od sebe da se sa trenerom Rifatom Zilkićem što bolje spremim za to takmičenje i naravno da ostvarim što bolji rezultat.

2024 © - Vesti online