Petak 08.02.2019.
17:30
Vestionline

Gol Marina za 6 od 6 na pripremama (VIDEO)

twitter.com/crvenazvezdafk
Fudbaleri Zvezde pred duel sa Mariborom

Dvonedeljne pripreme u Turskoj, posle 10 dana boravka na Kipru, završene su za crveno-bele. Šampion Srbije upisao je svih šest trijumfa, za kraj je pobeđen i lider slovenačkog prvenstva.

Dan uoči povratka za Beograd, fudbaleri Crvene zvezde imali su najozbiljniju proveru i generalna proba pred nastavak sezone bila je prava takmičarska utakmica koja je protekla u vrlo tvrdoj borbi.

Crvena zvezda: Borjan - Stojković, Savić, Babić (od 65. Gajić), Rodić (od 75. Hajdin) - Jovičić (od 59. Čaušić), Jovančić - Jirka (od 77. Jevtović), Marin (od 80. Vulić), Vukanović (od 46. Simić) - Boaći (od 65. Pavkov). Trener: Milojević.

Rezerve: Popović, Gajić, Vulić, Pavkov, Nikolić, Čaušić, Simić, Joveljić, Jevtović, Hajdin, Stanojev.

Maribor: Handanović - Klinar, Ivković, Šuler, Viler - Vrhovec, Kreću, Pihler, Hotić - Zahović, Mešanović. Trener: Milanič.

Rezerve: Pirić, Milec, Rajčević, Uskoković, Kolmanič, Dervišević, Felipe Santoš, Žugelj, Kramarič, Tavares i Matko.

Tempo je po navici diktirao jedini strelac Marko Marin, ali su uvodni trenuci proticali bez većih prilika na obe strane. Fudbaleri Zvezde su zapretili u 13. minutu kada su imali dve dobre šanse. Prvo je Jirka sjajno probio, gađao pod prečku i iznudio korner, dok je Jovičić posle prekida gotovo sa iste pozicije snažno šutirao i stavio na iskušenja golmana Maribora Jasmina Handanovića.

Meč je proticao u jakom ritmu, bez mnogo šansi i sa brojim duelima pogotovo na sredini terena. Menjali su mesta na krilu Vukanović i Jirka kako bi crveno-beli bili opasniji, a Borjan je u dva-tri navrata vrlo sigurno intervenisao posle centaršuta sa krila. Po isteku pola sata imao je Borjan i sjajnu paradu kojom sačuvao mrežu posle pokušaja Vrhoveca. Do odlaska na predah viđena je i lepa asistencija Marina koji je prebacio odbranu Maribora, a Vukanović je pravovremeno utrčao i pokušao iz prve, ali je lopta otišla visoko iznad prečke.

Marin je centrirao sa levog krila, ali su zamalo zakasnili i Boaći i Stojković, da bi u 50. minutu bila viđena akcija crveno-belih za aplauze sa tribina u Antaliji. Boaći je izbacio Simića koji je odigrao dupli pas sa Marinom i pronašao Jirku, a on je šutiro iz prve malo iznad prečke.

Mogla je Zvezda da zatrese mrežu rivala iz Slovenije i kada je Marin pronašao usamljenog Stojkovića, on je oštro centrirao, ali je izostala preciznija reakcija Boaćija i Rodića.

Majstorija u režiji lucidnog Marka Marina. Pogotku je prethodio vrlo dobar, snažan šut Simića i odlična odbrana Handanovića, da bi onda bivši nemački reprezentativac sa desne strane ušao u sredinu i spoljnim delom stopala maestralno pogodio donji levi ugao za konačnih 1:0. Nedugo zatim je uz ovacije saigrača otišao na klupu i postarao se da se generalna proba završi trijumfalno.

Povratak u Beograd za crveno-bele zakazan je za subotu, a prvi prvenstveni duel je 16. februara od 16 sati protiv Vojvodine na stadionu "Rajko Mitić".

2024 © - Vesti online