Petak 08.02.2019.
17:07
Vestionline

Predstavljen Ivanić na Marakani

twitter.com/crvenazvezdafk
Mirko Ivanić, novi fudbaler Zvezde

Reprezentativac Crne Gore, koji se igrački afirmisao u Vojvodini, poslednje tri godine je uspešno nastupao za BATE Borisov. Sa tim klubom osvojio je tri titule prvaka države i dva puta igrao grupnu fazu Lige Evrope.

Sada isto to, pa i bolje, želi da ostvari kao član aktuelnog prvaka Srbije i lidera Superlige.

- Srećan sam jer sam postao deo Crvene zvezde. Emocije su veoma jake. Dres koji sam zadužio predstavlja čast i obavezu da se pokažem u što boljem svetlu - rekao je Ivanić, a prenosi zvanični klupski sajt.

S obzirom na "tajming" potpisivanja, on nije otišao na pripreme u Antaliju, već će za vikend sačekati ekipu po njenom povratku u Beograd.

- Sa nestrpljenjem čekam da mi se saigrači priključe, kao i da debitujem u crveno-belom dresu. Nadam se da ćemo odličnu jesen ukrasiti "duplom krunom", a onda ponovo izboriti mesto na najsjajnijoj evropskoj pozornici - naveo je Ivanić nakon prvog treninga na stadionu "Rajko Mitić".

Ovaj odlični tehničar nosiće dres sa brojem osam, a zanimljivo je da će zbog dolaska u Zvezdu propustiti priliku da odigra dvomeč 1/16 finala Lige Evrope protiv londonskog Arsenala.

Izabranici Unaija Emerija gostovaće u Borisovu 14. februara, dok je revanš na "Emirejtsu" sedam dana kasnije.

Ivanić je jesenas nastupio na pet utakmica grupne faze Lige Evrope i postigao jedan gol, u pobedi nad ekipom MOL Vidi (2:0), srpskog trenera Marka Nikolića. Bio je to direktan duel za drugo mesto u grupi, iza neprikosnovenog Čelsija.

Prelazni rok Zvezde:

Došli: Nemanja Milunović (BATE Borisov), Miloš Vulić (Napredak), Dejan Vidić (Zlatibor), Aleksa Vukanović (Napredak), Erik Jirka* (Spartak Trnava), Milan Gajić (Bordo):

Otišli: Nenad Krstičić (AEK), Nemanja Milić (BATE Borisov), Miloš Degenek (Al Hilal), Nikola Stojiljković (Majorka), Dejan Meleg (Levadijakos, pozajmica), Slavoljub Srnić (Las Palmas), Dejan Vidić (Zemun, pozajmica).

2024 © - Vesti online