Petak 06.08.2010.
03:45
Alo

Popović: Razum je preovladao

Saša Popović i Željko Mitrović


 

 

Doduše, ovoj odluci prethodile su nedelje intenzivnih pregovora, a neki kažu i ucene koje su potresle medijsku scenu i, kako direktor najveće diskografske kuće kaže, iscrple obe strane do te mere da će ovih dana otputovati u Italiju, isključiti telefon i pripremati se za burnu sezonu koja je pred njim.


- Zreo sam za odmor jer je ovo bila stresna nedelja, možda i najstresnija otkad radim ovaj posao. Pregovori su bili teški i iscrpljujući, ali je najbitnije da sada vladamo situacijom i da možemo da nastavimo da radimo sa većom voljom i elanom nego dosad. Ali, pre samo tri dana sabirali smo redove za medijski rat sa Željkom Mitrovićem, velikim prijateljem, profesionalcem, ali i najmoćnijim protivnikom koga možete da zamislite. Evo samo detalja koji će vam reći kakva je bila situacija u trenutku kada se nismo dogovorili o saradnji. On je nama pružio ruku, izgrlili smo se, izljubili, kao i uvek. Tada je rekao: „Dobro, idemo u rat! Vidimo se za godinu dana pa ćemo tada ‚prebrojati mrtve‘“.


Da li ste se plašili rata s „Pinkom“?

- Nijedan rat nije naivan, naročito ako vam sa druge strane stoji tako snažan protivnik. Ali, i u njemu i u nama je proradio inat i da nije razum prevladao na kraju, zaista bi bilo pitanje ko bi kako prošao.


Rezultat znamo, kako je sve počelo?


- Najpre moram da kažem da je kriza zahvatila sve, pa i „Grand“. Postalo je kritično tokom poslednje godine otkad su opali tiraži, sponzori imaju sve manja para, a prestala je i licitacija, koja je bila vid samofinansiranja naše kuće. Zapali smo u krizu i morali smo da tražimo rešenje. Onda nam je jednog dana, neočekivano, stigla izuzetno primamljiva ponuda od „Foksa“. Međutim, znajući našu vrednost i snagu emisija koje proizvodimo, napravili smo sastanak sa Željkom Mitrovićem kako bi smo ipak napravili idealan modus da nastavimo saradnju na obostrano zadovoljstvo. I on je, moram da kažem, svestan situacije u kojoj se nalazimo, izneo izuzetno primamljivu ponudu, razgovarali smo korektno, ali su sitnice presudile da u prvom trenutku ne dođe do dogovora.


Vi kažete da su razgovori bili korektni, a oni tvrde da su bili ucenjivački?


- To je bila jedina greška koju su napravili u saopštenju. Nismo ništa tražili, samo smo ih pitali za uslove koji bi parirali ovima koji su nam ponuđeni, ne samo novčano, već kompletno gledano.


I tada je rat bio na pomolu?


- Pošto ima televiziju, a mi još ni sa kim nismo sklopili dogovor, on je odmah demonstrirao svoju snagu i najavio „Pink rekords“ i svoje emisije. Dok smo mi na Mikonosu pregovarali sa vlasnikom „Foksa“ Minosom Kirjakuom, on je već spremao ofanzivu.


Šta vam je konkretno „Foks“ ponudio?


- Grci su bili više nego korektni i profesionalni i ponudili su nam sve: integraciju sa njihovom najvećom kućom „Heven“, za koju snimaju svetske zvezde, ulazak u sve njihove kablovske sisteme i televizijske stanice, satelitski program... Već smo našli i studio dvostruko veći od ovog u kojem radimo, imali smo scenografiju, rasvetu i već 20. septembra bismo bili spremni da počnemo sa emitovanjem. Jednostavno, kada se ulazi u takvu bitku sve mora biti veće, bolje, spektakularnije... Ali, nije bio problem u njima, već u mojoj glavi, jer sam preračunavao šta dobijam, a šta gubim. Po povratku, nakon prospavane noći, u poslednjem trenutku je i kod Željka i kod nas prevagnuo razum da tim koji dobija ne treba menjati.

I šta ste se na kraju dogovorili?


- O brojkama neću da pričam, kao što nikad i nisam. Najbitnije je da smo pristali na njihove uslove, ne samo zbog toga što je ponuda tolika kolika jeste, već i zato što je, mogu slobodno reći, poput braka - doživotna. Sada, kada smo se dugoročno vezali, možemo da se posvetimo poslu i da radimo bolje na svačije zadovoljstvo, tako da će emisije biti bolje, sadržajnije i spektakularnije nego ikad. Željko je insistirao da podignemo „Grand“ na viši nivo, što smo svakako i nameravali jer svake godine donosimo sve veći kvalitet publici i na taj način podižemo i nivo „Pinka“.


Da li ćete, kako je on u saopštenju napisao, postati „kulturniji“?


Naš „Grand“ će biti kulturniji, a nadamo se i njegova „Farma“!


Na kraju, kada ste se dogovorili, šta ste tada rekli jedan drugom?
- Al‘ se digla frka!

2024 © - Vesti online